avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu banca

Buna seara,
Am un credit de nevoi personale in valoare de 12000 CHF, credit acordat de banca x doar cu buletinul, pana in septembrie 2012 am reușit să achit ratele avand un loc de munca.La jumătatea lunii septembrie 2012 am fost disponibilizat fara a primi somaj.Am fost la AJOFM pentru a-mi elibera o adeverinta ca sa duc la banca pentru reeșalonarea creditului mentionez ca nu am avut intarzieri, banca nu vrea sa faca reeșalonarea doar daca pun ipoteca un bun, eu nu am nimic in propietate mea.Am dus la bamca x adeverinta prin care se dovedește ca sunt somer fără idemnizatie de somaj, am depus cereri cu numere de inregistare de reeșalonare a creditului acestia refuza de a-mi da un raspuns in scris in termen de 30 zile.Am ramas de atunci restant la credit.Ce sfat puteti sa imi dati in acest sens? ce sa fac? Banca refuza pe cale amiabilă de a ajunge la o înțelegere.In plus sunt hartuit ora de ora cu telefoanele lor spunandu-le ca nu am de unde sa achit.
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
alin198108, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 09:17, 22 Februarie 2013
Banca nu e obligata sa va raspunda in 30 de zile si nici ca in final sa va acorde o reesalonare sau perioada de gratie.
Asta e, daca nu mai puteti plati, nu le mai platiti. Daca nu aveti bunuri in proprietate si nici nu veti avea, nu au ce sa va ia. Cand o sa va angajati, veti avea poprire pe salariu.
Singura problema e ca o sa existe penalitati de intarziere si dobanzi penalizatoare, dar numai pe perioada de neplata si pe ratele restante, succes sa va gasiti unloc de munca cat de curand ca sa reusiti sa ajungeti din nou la zi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor din partea bancii in caz de imposibilitate de plata rata ancutzic@ ancutzic@ BUNA ZIUA! As avea nevoie de niste pareri in urmatoarea situatie. Am un credit ipotecar pe o perioada de 35 de ani in val de 92000chf, la o banca si de ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale cu ipoteca declarat scadent anticipat oana180282 oana180282 Buna ziua! Pe scurt problema mea consta in faptul ca am inregistrat 4 rate restante la un contract de credit de nevoi personale cu ipoteca incheiat cu Banca ... (vezi toată discuția)
Situatie mai complicata sammona21 sammona21 Buna ziua. Am o situatie mai complicata cu cateva banci si am nevoie de o parere. In anul 2008 am luat un credit de la o banca in valoare de 12000 lei la care ... (vezi toată discuția)