avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită plata esalonata a amenzilor administrative
Discuție deschisă în Executare silită

plata esalonata a amenzilor administrative

pot fi platite esalonat amenzile administrative aplicate persoanelor fizice? care este perioada maxima in care pot fi platite esalonat aceste obligatii?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 11:42, 24 Februarie 2013
Nu exista prevazuta facilitatea achitarii partiale/fractionate a debitelor in evidenta administratiei fiscale
Se poate achita esalonat ,dar modificarea Codului de procedura fiscala prin OG 16/2012, in vigoare incepand cu data de 01 noiembrie 2012, reglementeaza o exceptie de la regulile existente in privinta stingerii datoriilor si anume:
- in cazul obligatiilor fiscale de plata stabilite de organele de inspectie fiscala, precum si amenzilor de orice fel, se stinge cu prioritate obligatia fiscala sau amenda pe care o alege contribuabilul.

Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
ynocentta, utilizator
Da, se pot esalona si amenzile
Aceasta prevedere a a fost introdusa prin OUG nr. 24/2012 care abroga prevederile OUG nr. 29/2011, astfel incat de acum se pot esalona la plata si amenzile, dar si obligatiile fiscale de a caror plata depinde acordarea sau mentinerea unei autorizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Esalonarea datoriilor la bugetul local pensiuneaboema pensiuneaboema ce modalitati de esalonare a doatoriilor la bugetul local avem in conditiile in care datoria este de 104.000 lei? (vezi toată discuția)
Stingere datorii DiaD DiaD Avand in vedere noile modificari privind modul de stingere al datoriilor catre stat, daca se doreste achitarea datoriilor curente si nu a penalitatilor de ... (vezi toată discuția)
Esalonare la plata stefaniamunteanu stefaniamunteanu In urma unui control fiscal ]ncheiat in 2012, la o societatae s-a stabilit o anumita suma de plata, suma formata din TVA, impozit pe dividente, majorari de ... (vezi toată discuția)