avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie la instanta de contencios administrativ ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie la instanta de contencios administrativ pentru inregistrare in Biroul de Credit

Buna dimineata,

In luna noiembrie 2012 am facut o contestatie, prezentand toate dovezile scrise necesare, pe care am trimis-o prin e-mail la o Banca (la adresa de e-mail publicata pe site-ul Bancii), privitor la inscrierea ilegala in Biroul de Credit, in luna octombrie 2012 (in raportul de la Biroul de Credit apar ca Datornic), pentru o intarziere in plata ratei lunare ce nu a depasit 31 de zile de la data scadenta (conform contractului ei aveau dreptul sa ma raporteze la Biroul de Credit in a 31-a zi de la data scadenta a ratei lunare), solicitand rezolvarea problemei pe cale amiabila in sensul radierii acestei inregistrari din Biroul de Credit. Nici pana azi nu am primit un raspuns de la ei. Precizez ca pentru motivul ca sunt inregistrat la Biroul de Credit mi s-a refuzat un card de credit pe care vroiam sa-l fac la alta Banca.
Din pacate insa am sters e-mailul trimis catre ei.
Intrebarea este daca pot sa-i actionez in justitie, in contencios administrativ, pentru repararea prejudiciului de imagine care consider ca mi s-a adus prin aceasta inregistrare in Biroul de Credit (deoarece in conditiile in care aceasta inregistrare in Biroul de Credit se pastreaza, eu nu mai pot obtine un alt produs de creditare), pe care o consider ilegala, deoarece nu s-au respectat conditiile stipulate in contractul de credit ?
Este bine sa ma trimit inca o data o contestatie (de data aceasta prin Posta cu confirmare de primire) si daca in 30 de zile nu primesc raspuns sa-i actionez in justitie ?
Ce ma sfatuiti ?

Astept raspunsul Dvs. cat mai curand posibil.

Multumesc anticipat !

Cu stima,

Radu

Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
ContSters275905, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters275905 , utilizator 02:38, 26 Februarie 2013
Mie imi pare ca doar in cadrul unui proces civil ati putea sa va judecati deoarece nu este vorba de un act administrativ si instanta de contencios administrativ isi va declina competenta in favoarea instantei de drept civil.

Referitor la prejudiciul creat acesta este un aspect care tine de fondul cauzei.
De principiu, dupa parerea mea ati avea sanse sa obtineti castig de cauza dar in ceea ce priveste prejudiciul creat va trebui dovedit si sa timbrati si la valoarea solicitarii dvs.
Va multumesc frumos pentru raspunsul oferit.

Cu stima,

Radu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de notificare ref inscrierea la biroul de credit Badger Badger Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: Am o descoperire de card la o banca, neajungand luna trecuta sa patesc rata la timp si facand ulterior o ... (vezi toată discuția)
Rate achitate la zi, banca le vede restante, raportare in biroul credite distroe distroe Buna ziua. Avem un credit de nevoi personale fara ipoteca, in euro, la care am achitat rata luna de luna fara intarzieri mai mari de cateva zile. La una din ... (vezi toată discuția)
Biroul de credite cl710521 cl710521 Buna ziua, acum 2 ani am avut probleme financiare, lucru pe care l-am comunicat bancii la care aveam un credit de nevoi personale in derulare, propunandu-le ... (vezi toată discuția)