avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la incasare

Buna ziua
Sunt o firma cu tva la incasare,dar care nu emit facturi,doar monetar,furnizorii de la care primesc facturi si sunt neachitati la 31.01.2013 NU sunt cu tva la incasare.Imi pot deduce tva -ul in acest caz?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 20:00, 28 Februarie 2013
Nu va puteti deduce TVA-ul pana nu achitati furnizorii, chiar daca aceastia nu aplica sistemul de TVA la incasare.
nu stiu pe ce se bazeaza (probabil pe logica) dar avem o afirmatie (un raspuns) aici:

"firmele mici care primesc facturi de la firme mari POT sa isi deduca TVA la data primirii facturii." - Gabriel Biris - 24.10.2012:

[ link extern ]

(Gabriel Biris a fost implicat in calitate de consultant in procesul de elaborare a legislatiei privind plata TVA la incasare.)

poate e o sansa sa ne recuperam banii dati statului aiurea sub forma de tva incepand din ianuarie 2013 (cei cu vanzari direct la populatie, cu incasari "pe loc", si nu numai...)...

Pledoarie pentru sesizarea Curtii Constitutionale -TVA la incasare

[ link extern ] /



Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
ContSters257414, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare irina69 irina69 Sunt o firma care are TVA la incasare. Achizitionez materii prime de la o firma care nu are TVA la incasare. Cand imi deduc eu TVA-ul,cand achit factura la ... (vezi toată discuția)
Neaplicare tva la incasare zita-lucia zita-lucia Buna ziua, pentru ca cifra de afaceri depaseste 2.250.000 ron firma nu aplica tva la incasare. se fac achizitii si de la firme care aplica acest ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare mine58 mine58 Buna seara, Va rog sa imi spuneti si mie , daca o firma a iesit din sistemul tva la incasare cu 01.02.2014 , in luna februarie trebuie sa tina cont de ... (vezi toată discuția)