avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recursul întemeiat pe Codul de procedurã civilã ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recursul întemeiat pe Codul de procedurã civilã vechi

Va rog sa-mi precizati daca in situatia in care se formuleaza un recurs intemeiat pe art. 304 si art. 304 indice 1 din vechiul Cod de Procedură Civila, este necesar ca in cuprinsul recursului sa se mentioneze ca recursul se intemeiaza in drept pe VECHIUL Cod de Procedura Civila? Pentru a ma face mai bine inteles, care dintre variantele de mai jos este corectă?
1. In drept, ma intemeiez pe prevederile art. 304 si art. 304 indice 1 din Codul de Procedură Civila.
2. In drept ma intemeiez pe prevederile art. 304 si art. 304 indice 1 din VECHIUL Cod de Procedură Civila.
In concluzie, este necesar ca sa mentionez expres ca art. 304 si art. 304 indice 1 fac parte din Codul de Procedură Civila vechi, sau este suficient daca nu mai utilizez cuvantul vechi sau vreun sinonim al sau (sau o alta formulare de acest fel) Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 09:42, 26 Februarie 2013
Este corectă varianta nr. 1. Nu este necesar să menţionaţi în recursul dvs. că vă referiţi la Codul de procedură civilă din 1865. Contrar părerii multora, judecătorii ştiu care sunt dispoziţiile procesuale aplicabile fiecărei speţe în parte.
Este cunoscut faptul ca pentru procesele incepute pana la 15 februarie 2013 se aplica prevederile Codului vechi de procedura civila, inclusiv in ceea ce priveste caile de atac, de aceea nu este necesar sa faceti mentiunea "vechi" intrucat instanta va sti la care cod va referiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechiul cod, noul cod executare silita geo-vem geo-vem O executare silita,titlul executor obtinut pe vechiul cod de procedura ,contestata la acest moment se va judeca pe vechiul cod ori pe noul cod?In special fac ... (vezi toată discuția)
Recurs contencios administrativ radu_al radu_al Am avut un proces cu doua capete de cerere si unul a fost respins. Acum am posibilitatea de recurs în 15 zile si am doar o vaga idee despre cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Potrivit carui cod de procedura civila se judeca un recurs care are prim termen dupa data de 1 septembrie 2012? mototo mototo Am depus recursul in termen la curtea de apel pe data de 27.07.2012, conform prevederilor codului in vigoare la acea data . Pana acum nu am primit citatie ... (vezi toată discuția)