avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renunþare moºtenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renunþare moºtenitor

2 mătuşi ale mele au semnat ca renunţa la partea lor din moştenire ce ar fi primit după mama lor în 2003.semnand o declaraţie scrisă cu mîna si Când încă trăia mama lor. treia matusa nu a fost intrebata pt.că este bolnavă mintal nu ştie să scrie.Renunţarea s:-a făcut în favoarea tatălui meu iar el a dat la surorile lui câte 500 euro la sora cu handicap nimic şi s-a considerat unic moştenitor.Menţionez ca bunicul a decedat în 1979.şi nu s-a dezbătut moştenirea după el.Renunţarea mătuşilor este legală?Casa bunicilor era o camera si o buc.şi teren 4 arii şi valoarea era cam la 10000 euro.Tatăl meu a construit o casa pe terenul bunicilor el e proprietar sau parintii lui?Menţionez că bunica a decedat in 2005 şi nici după ea nu a fost dezbătut moştenirea.A fost tatăl meu aşa unic moştenitor?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:16, 27 Februarie 2013
Din cate am inteles, cele doua matusi au dat declaratiile de renuntare la mostenire dupa mama lor cand mama inca era in viata, in concluzie, acele declaratii nu au nicio valoare, fiind oprite invoielile asupra unei mosteniri viitoare, astfel, teoretic, la mostenirea bunicii au venit toti copiii ei. Practic, fiecare din mostenitori trebuie sa faca dovada acceptarii in termen a mostenirii. In acest moment, daca mostenitorii se inteleg, se pot prezenta la un Notar public sa dezbata succesiunile (bunic si bunica, in functie de dreptul de proprietate avut de fiecare defunct in parte) sau daca nu se inteleg, primul pas este sa se prezinte la un Mediator apoi daca tot nu sunt cai de rezolvare, in instanta. Succes!
1. Pactul asupra unei mosteniri nedeschise este interzis de lege.
2. Renuntarea se facea autentic daca era facuta dupa deschiderea mostenirii si in termenul de optiune succesorala.
3. Mostenirile se deschid prin moarte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor persoana cu handicap cu boli mintale laci72 laci72 Buna seara,tatal meu in 2003 i-a cerut surorilor lui sa renunte la partea lor de mostenire dupa mama lor,cand inca mama lor era in viata,astfel a vrut sa fie ... (vezi toată discuția)
Mostenire lauz lauz Bunica fiind decedata,bunicul meu poate lasa mostenire unuia dintre copii intrand in posesia mostenirii doar dupa moartea bunicului.Ceilalti frati pot ataca in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la succesiune poate fi vandut? ichimconsta2BC ichimconsta2BC tatal meu ,decedat,are 4 frati in viata. unul din frati ar dori sa imi vanda,sa cedeze drepturile succesorale dupa bunici{parinti sai],in favoarea mea.Exista o ... (vezi toată discuția)