avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... legea retrocedarilor
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

legea retrocedarilor

ce se mai aude despre acest proiect de lege. ca vad ca nu se discuta pe nicaieri, si termenul impus de cedo se apropie cu pasi repezi.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 19:15, 29 Martie 2013
Stimat forumist,

Exact cum spuneți dvs, dar, din păcate, nici noi avocații nu știm nimic.

Cu stimă.
si pe mine ma intereseaza f tare subiectul pt ca am hotarare ramasa irevocabila la ICCJ la data de1 martie 2012 (adica cu 2 sapt inainte de a intra in vigoare OUG 4/2012) si acum sunt in stadiul in care, dupa ceam asteptat 8 luni pretioasa ICCJ sa-mi redacteze motivarea ca sa pot investi cu formula executorie decizia pri care CCSD era obligata in 6 luni sa-mi dea titulul de despagubire , am formulat cerere de aplicare amenzii din dispozitiv (100 lei/zi de intarzirere pana la indeplinirea obligatieiti de a face) si mai am 2 zile sa depun concluzii scrise prin care sa combat sustinerile CCSD ca nu e vina lor ca nu mi-au datdecizia ci a OUG 4/2012 cu prelungirea derigoare pana la 15 mai 2013 ori eu in afara dea spune ca legea nu retroactiveaza si ca hot mea e irevocabila ANTERIOR intrarii in vigoare a acelei aberatii nu mai stiu ce argumente sa mai aduc in plus.
orice idee e bienvenita si multumesc anticipat celor ce imi vor raspunde.
intreaea concreta; este OUG 4/2012 mai puternica decat o hot judecatoreasca intrata in puterea lurului judecat si investita cu formula executorie?
cazurile de la cedo in care cei care au cerut banii vor fi amanate pana in 2016? dupa ce ca am fost amandat 2 ani jumatate cu hotararea poenaru, iar ne mai amana 3 ani?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
mihai-marius, utilizator
Stimat forumist,

Cred - sper, pentru că nici eu nu le stiu pe toate - că faceți o confuzie. În momentul de față ar fi vorba despre două termene:

1. termenul de grație acodrat în Procedura -pilot împotriva României, care expiră în aplilie, anul curent,

2. anumite termene arătate în proiecte de legi propuse, cum ar fi cel indicat aici:

[ link extern ]

În ceea ce privește Curtea Europeană, mă documentez cât pot și promit să postez de îndată de aflu ceva sigur.

În ceea ce privește proiectele de legi interne, nu cred până nu le văd transformate în lege - și nici măcar așa nu pot fi sigur...

Cu stimă
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
andreigrigoriu, moderator
Onorabilii guvernanti, au gasit o noua galusca, sa ne-o dea la ingitit obligatoriu prin "asumare" = aroganta specifica:rtfm:
Asa ca...adio despagubiri pana la anu' (1914) si la cat mai multi ani... pe puncte/in rate ..dupa 2017 etc:tease:
Sursa: Pe sticla acum 10' la stiri.Se pare ca opozitia va contesta magaria.Succes!!:secret:
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Hotarare pilot cedo vclara2012 vclara2012 Buna ziua. Am depus la CEDO o cerere la care am primit numar de inregistrare in luna martie 2010, si mi s-au trimis si etichetele cu coduri de bare pentru ... (vezi toată discuția)
Cedo - prelungire termen aplicare masuri din cauza maria atanasiu c. romania WEO WEO CEDO a comunicat la 3/04/2013 ca a acceptat solicitarea Guvernului Romaniei de prelungire a termenului stabilit pentru punerea in aplicare a masurilor generale ... (vezi toată discuția)
Stiri cedo case nationalizate cassy cassy buna seara ! stie cineva daca CEDO a acordat prelungirea termenului de 18 luni prevazut in cauza pilot Atanasiu cu referire la casele nationalizate ? stiu ca ... (vezi toată discuția)