avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PAYPOINT-INCASARE FACTURA ELECTRONIC
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PAYPOINT-INCASARE FACTURA ELECTRONIC

O societate comerciala are un aparat paypoint la care inacseaza facturi precum distrigaz , romtelecom si incarca cartele telefonice . Pentru aceasta prestare primeste comision.bani incasati pe facturi ii depune in contul societatii (cea care a pus la dispozitie aparatul), si aceasta ne plateste prin banca comisionul aferent incasarilor din ziua respectiva .
Cum inregistrez in contabilitate acest comision incasat prin banca si cum fac dovada acestei prestari de serviciu deoarece nu am nici-o factura sau bon fiscal .

Administratorul sustine ca valoarea comisionului o bate pe casa de marcat dar mie mi se pare imposibil deoarece orice suma batuta pe casa de marcat reprezinta o incasare , asta ar insemna ca incaseaza de 2 ori

Va rog mult sa ma ajutati pentru ca nu am gasit unde sa ma documentez.
Va multumesc anticipat

:offtopic: Va rog sa nu mai scrieti cu litere de tipar, e greu de citit si incalca regulamentul de postare. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucsro , utilizator 11:44, 1 Mai 2009
Comisionul incasat prin banca se factureaza.Se emite factura fiscala.Nu se bate in casa de marcat.
Si eu sunt interesat de acest subiect , am sa incerc sa detaliez putin;

Ok am inteles ,pentru comisionul acordat de societatea (cea care a pus la dispozitie aparatul), se emite factura la sfarsitul lunii etc ect..
Totusi consider ca pentru reincarcarea electronica (Prepay) trebuie inregistrata in casa de marcat la acestea exista adaos comercial ...
Problema se pune si atunci cand 'cineva' vine in control ma refer la cei de la garda si constata ca eu am in casa o suma mai mare fata de cea care este inregistrata pe casa de marcat, pentru ca depunerile la banca se fac la intervale de 2-3 zile .
Care ar fi solutia corecta in acest caz ?
Multumesc !:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de incasare facturi pay point mikitud mikitud Cum se inregistreaza in contabilitate acest serviciu? Deci am un magazin cu amanuntul unde urmeaza sa instalez un aparat de incasare a ... (vezi toată discuția)
Evaziune? emiliano zapata emiliano zapata Bună,vă rog frumos să mă ajutați în următoarea problemă:o Întreprindere familială lucrează cu serviciul de încasări facturi și vânzare de ... (vezi toată discuția)
Facturi si inreg paypoint relyna relyna Am o problema, daca stie cineva sa ma ajute: la un magazin, se face reincarcare electronica cartele telefonice si se pot plati facturi, cu ajutorul Pay ... (vezi toată discuția)