avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... solutie proces!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

solutie proces!

Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din apel.

La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie:
"Solutie: HOT.-Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantelor invocată de pârâtă ca neîntemeiată. Respinge excepţia netimbrării judicire a cererii invocată de pârâtă ca nefondată. Admite în parte acţiunea civilă. Obligă pârâta la plata sumei de x lei daune morale către reclamante. Respinge capătul cererii privind obligarea pârâtei la x lei prejudiciu material ca neîntemeiat. Admite în parte capătul de cerere privind cheltuielile de judecată şi obligă pârâta la x lei cu acest titlu către reclamante. Cu apel. Pronunţată în şedinţă publică azi...."

In apel s-a dat urmatoarea solutie:
"Admite apelul declarat de pârâtă. Schimbă sentinţa în parte. Respinge acţiunea ca nefondată. Menţine dispoziţiile sentinţei privind soluţionarea excepţiei lipsei calităţii procesual active şi netimbrării. Respinge apelul declarat de reclamante. Cu recurs."

O parte din solutie o inteleg, cealalta parte, nu!
Daca judecata pe fond a fost la tribunalul olt, Apelul la Curtea de Apel Craiova, Recursul unde va avea loc?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 13:35, 12 Martie 2013
Inseamna ca reclamantele au pierdut procesul.
Recursul se va judeca la ICCJ.
@ GabrielaA

multumesc!
mai detaliat? adica nu s-au mentinut daunele morale si cheltuielile de judecata castigate pe fond?
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu s-au mentinut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbraj petit actiune in recurs!!! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Va rog sa ma indrumati ce sa fac in legatura cu urmatoarea solutie pronuntata de instanta...sa fac recurs sau sa introduc o alta actiune? ... (vezi toată discuția)
Divort hotarare definitiva ? aura dana aura dana Sotia a castigat procesul de divort cu daune morale, la judecatorie din culpa exclusiva a sotului, dovedit cu martori. Sotul a facut recurs, iar la tribunal ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare botnaruelvira botnaruelvira Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o lamurire legat de o sentina pe care nu o inteleg,in fond a fost asa : Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale ... (vezi toată discuția)