avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... E corect sa se afiseze restantele?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

E corect sa se afiseze restantele?

Buna Seara!
Doresc sa va intreb daca, asociatia de proprietari, are dreptul sa afiseze public suma restanta la cheltuielile comune din blocul respectiv. V amultumesc
Cel mai recent răspuns: sanda65 , utilizator 21:14, 15 Martie 2013
Este temeinic si legal ca asociatia de proprietari prin lista lunara de intretinere sa informeze memebri proprietari asupra cotelor de contributie la cheltuielile de intretinere ,atat a sumelor
aferente lunii de plata cat si a eventualelor sume neachitate in termenul stabilit
Listele de plata trebuie sa contina restantele si acesta este prevazuta in mai multe articole din Legea 230/2007, HG 1588/2007.
Ordin nr. 1969 din 09/11/2007, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 846 din 10/12/2007, cuprinde printre altele si modelul listei de plata a asociatiei de proprietari. In acesrt model sunt 4 coloane de restante: intretinere, fond rulment, penalizari, total restante.

Cred ca @lilu68 s-a referit la afisarea pe alta lista ,suplimentara ,uneori chear ostantetiv, pe usa de la intrare in bloc ,...., cu restantieri. Dar eu consider ca scopul scuza mijloacele si cea ce nu este interzis este permis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la bloc duta florin catalin duta florin catalin cum se calculeaza penalizarile la boc ?? si daca administratorul este obligat sa explice detaliat cheltuielile si penalizarile ...multumesc anticipat.. (vezi toată discuția)
Despre suprafata utila si penalitatile pentru restantieri M. Gradinaru M. Gradinaru 1.Pentru intocmirea listelelor de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei se foloseste un program din care lipseste rubrica „Suprafata ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment asoc. proprietari martady martady Buna sera va rog sa ma ajutati cu raspuns la o intrebare: este normal , legal, sa se foloseasca fondul de rulment pentru achitarea facturilor de utilitati in ... (vezi toată discuția)