avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data de angajare din contractul de munca nu este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data de angajare din contractul de munca nu este aceeasi ca in revisal

Buna ziua,
M-am angajat la o firma cu care am semnat contractul de munca (cu cateva zile inainte de data angajarii, deci aveau timp sa faca restul formalitatilor) si am observat ca in adeverinta ceruta de mine apare o data a angajarii ulterioara celei din contract (data la care m-am si prezentat la munca).Contractul de munca nu bate cu revisal sau alte acte date de firma (adeverinta pt medic de exemplu). Concluzia este - eu am fost prezenta la lucru, insa nu am fost platita pentru acele zile, iar in revisal apar mai tarziu decat data trecuta in contract.
Ce se poate face ca sa primesc macar banii la care am dreptul?
Va multumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:31, 16 Martie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pt raspunsul dvs.
Repet, data angajarii din contract este, sa zicem 01.02.2012 (eu m-am prezentat la lucru in 01.02.2012), iar de la resurse umane mi se spune acum ca eu apar in revisal la data angajarii cu 08.02.2012. Desi am lucrat intre 01.02. si 08.02, nu am fost platita. In foaia de pontaj apar prezenta in aceasta perioada (01.02-08.02). Va rog sa-mi spuneti ce importanta are data trecuta in revisal. Pe mine ma intereseaza sa fiu platita pt munca mea, iar de la contabilitate mi se spune ca nu pot fi platita pt ca in revisal apar cu 08.02, desi in contractul meu scrie 01.02. Nu trebuie sa fiu platita conform contractului si pontajului?
Va multumesc.
Daca data angajarii este trecuta 08.02.2012, atunci de la aceasta data sunteti angajata ... prin urmare, pentru perioada 01.02 - 08.02 nu aveti c.i.m. ...

@ BODEALEX
Referintele dvs cu privire la privire la anumite date din REGES si la consultarea Codului Muncii nu corespund cu ceea ce doreste utilizatorul sa afle ...

De exemplu :
- Data consemnarii nu reprezinta Data la care produce efecte

- Codul Muncii nu cuprinde nicio dispozitie referitoare la completarea REVISAL-ului ....
Buna seara,
Inteleg ca nu conteaza deloc ce scrie in contractul de munca pe care l-am semnat, conteaza numai ce trece colegul de la serviciu in revisal? Este greseala colegului - care avea sarcina sa introduca datele in revisal - pe care o suport eu?
Este o greseala a angajatorului , daca dvs ati inceput munca in data de 01.02.2012 aceasta este data care trebuia sa apara in REVISAL ca data de incepere a activitatii si nu data de 08.02.2012 ...

Se poate face o corectie la acea data sau se poate sesiza ITM cu privire la aceasta neregularitate a datei de incepere a activitatii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am o problema mare,pe data de 30.01.2023 am trimis ... gazdatunde gazdatunde Bună ziua! Am o problema mare,pe data de 30.01.2023 am trimis modificarea salariului in Revisal, pe data de 31.01,modificarea functiei,dar am gresit data ... (vezi toată discuția)
Incetare suspendare contract plus mobile plus mobile Buna ziua, am suspendat un contract din data de 01.02.2012-16.03.2012, cum se face pentru ca acest contract sa fie activ deoarece el apare tot ... (vezi toată discuția)
Problema preluare angajati - revisal nou CameliaGulyas CameliaGulyas Buna ziua! La preluarea angajatilor in Revisal versiunea noua (HG 500), am trecut din greseala peste 3 angajati (am dat \"renunta\" in loc de \"suspenda ... (vezi toată discuția)