avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere in Romania dupa 6 ani de germania
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere in Romania dupa 6 ani de germania

Buna,

poate cineva sa imi spuna, daca un Mediator din Germania care are diploma de Mediator IHK, poate sa-si deschida in romania un Birou de Mediere?
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 09:40, 17 Martie 2013
Buna ziua.
Conform legii 192/2006 persoanele care au calificarea de mediator obtinuta in unul din statele UE, pot accede in profesie dupa recunoasterea acestor documente de catre Consiliul de Mediere in baza art. 8. alin 2. din legea 192/2006 si a prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoasterea diplomelor si calificarilor profesionale pentru profesiile reglementate din Romania, cu modificarile ulterioare.
Inarmati-va cu rabdare, caci Consiliul de mediere din Romania nu recunoaste ca si cursuri de formare continua a mediatorilor un atelier de mediere (bazat pe 70% pregatire practica!!) sustinut de un mediator de talia doamnei GP - mediator cu sute de medieri la activ in cadrul Centrului de Mediere si Arbitaj de la Paris si al unei societati de mediere, presedinta Asociatiei Nationale a Mediatorilor din Franta, membru fondator al EMNI (European Mediation Network Initiative), fondator al IMEF (L?Institut de la mediation dans l?espace francophone) etc.

Se pare, dupa opinia CM din Romania, ca nu este suficient de calificata pentru a sustine cursul de una singura, ar fi trebuit secondata de un formator roman... Trageti singur concluziile!

Deci nu m-ar mira sa fiti nevoit sa va inscrieti la cine stie ce cursuri \"locale\" ca sa vi se recunoasca aceasta calitate...
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista cursuri de formare mediatori, fara taxe? elizaplesa elizaplesa As vrea sa va intreb daca exista posibilitatea ca aceste cursuri de mediere sa se faca fara a se plati. Am inteles ca, sunt anumite ONG uri care organizeaza ... (vezi toată discuția)
Cursuri de formare mediatori lia_alexe lia_alexe Buna seara! Considerati ca este util sa urmezi un curs de 14 zile de formare mediatori? Poate fi \"valorificat\" mai tarziu? Ar fi mai util un master in ... (vezi toată discuția)
Centrul de mediere diana_79 diana_79 Buna.stiti cumva unde se organizeaza cursuri de mediere sau cum se poate obtine diploma de mediator? (vezi toată discuția)