avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii la pfa cu venit zero
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii la pfa cu venit zero

Daca PFA-ul este pe 0 (nu are activitate) trebuie sa plateasca ceva: sanatate, impozit...? Cat timp poate ramane PFA-ul pe 0? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mara60 , utilizator 15:06, 19 Martie 2013
Se plateste impozit si contributia la sanatate si in anumite situatii la pensie, la venitul estimat si , cand se termina anul fiscal prin declaratia 200 se face regularizarea.
Daca nu realizati venituri pe PFA, trebuie sa depuneti declaratiile pe 0 (zero). Daca ati declarat venitul estimat va trebui sa achitati impozit 16% si contributie la sanatate in functie de decizia de impunere.

Nu ati dat foarte multe amanunte, nu ne-ati spus daca sunteti salariata, pensionara sau obtineti alte venituri .
Aveti dreptate, nu am dat suficiente informatii. Acum sunt in somaj. Acolo mi s-a spus ca voi primi in continuare indemnizatia de somaj, daca veniturile obtinute din alte activitati (oricare, inclusiv ca PFA) sunt sub 500 lei. Deci, deoarece nu am garantia veniturilor din PFA inca din primele luni, as dori sa declar activitatea PFA pe 0 pt a nu pierde indemnizatia. Mentionez ca PFA-ul urmeaza sa-l deschid, de ex. in luna mai sau iunie. Am inteles ca in max 15 zile de la obtinerea documentelor de la Reg. Com. trebuie sa merg la ANAF sa declar ca exist ca PFA si un venit estimat. Poate fi acesta 0 pana la sfarsitul anului? Intelesesem ca ar trebui sa fie minimum 750 lei (salariu min pe economie), deci mai mare de 500. Aici e nelamurirea: nu vreau sa pierd somajul pt un venit estimat pe care-l voi obtine sau nu, dar vreau pe viitor un PFA prin care sa obtin venituri, dupa ce ies din somaj. Va multumesc f mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit si taxe pfa Silvasanu Silvasanu Buna seara, Am o rugaminte la d-voastra: imi deschid in urmatoarele zile un PFA avand ca obiect de activitate producerea si comercializarea de obiecte ... (vezi toată discuția)
Pfa plata cass CONSULTING ABM CONSULTING ABM Daca poate cineva,va mai rog sa ma ajutati cu un raspuns. Cum am mai spus, sunt pensionara la limita de varsta si sunt PFA. Intrebarea mea este; trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa renunt la somaj? ionica10 ionica10 Buna ziua! Anul trecut am suspendat activitatea la pfa si am intrat in somaj. Din primavara vreau sa repornesc activitatea. Trebuie sa renunt la somaj (409 ... (vezi toată discuția)