avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Sponsorizare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Sponsorizare

Va rog sa-mi spuneti,daca in decembrie se face nota contabila 129-1068 cu suma existenta in contul de sponsorizare, cheltuiala deductibila in totalitate la calculul impozitului pe profit si care este reglementarea legala.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Manuela_99 , utilizator 13:51, 22 Martie 2013
Inregistrarea contractului de sponsorizare in numerar 6582 = 5311 / 5121.
E deductibila doar suma care respecta conditia ca sa fie 3 la mie din cifra de afaceri dar nu mai mult de 20 din impozitul pe profit datorat in anul fiscal respectiv. Ce depaseste acest plafon se impoziteaza.
Extras din codul fiscal, art 21:
p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:
1. 3 la mie din cifra de afaceri;
2. 20% din impozitul pe profit datorat.
În limitele respective se încadrează şi cheltuielile de sponsorizare a bibliotecilor de drept public, în scopul construcţiei de localuri, al dotărilor, achiziţiilor de tehnologie a informaţiei şi de documente specifice, finanţării programelor de formare continuă a bibliotecarilor, schimburilor de specialişti, a burselor de specializare, a participării la congrese internaţionale;
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
george-neagu, moderator
Multumesc pentru citatul din Codul Fiscal,il cunosc,eu am intrebat cu totul altceva.Daca cheltuiala mea cu sponsorizarea,in intregime deductibila( in limita a 3 la mie si 20 % din imp.profit) se poate trece pe rezerve la sfarsitul anului.
Multumesc
Da, e deductibila in totalitate daca respecta condiitiile respective. Apoi procedura de repartizare a profitului merge normal dupa cum hotaraste AGA.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizari Elleny Elleny Buna! Va rog daca poate cineva sa imi spuna si mie care este modificarea legislativa privind sponsorizarile? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Sponsorizare GABITU GABITU Am o societate care inregistreaza pierderi fiscale. Pot face sponsorizare? (vezi toată discuția)
Impozit pe profit ContSters126395 ContSters126395 intrebarea mea este cat la suta din impozitul pe profit poate fi dat pentru o sponsorizare? Am inteles ca nu tot impozitul pe profit al unei firme ci doar o ... (vezi toată discuția)