avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transformare SA in SRL, probleme asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transformare SA in SRL, probleme asociati

Buna ziua.
O parere, va rog la situatia urmatoare:
- 5 persoane fizice s-au asociat si au infiintat in 1994 o SA. 4 ani mai tarziu, 2 dintre actionari (fiind majoritari, cu 90% din actiuni) au decis sa transforme SA in SRL. La AGA pentru aprobarea acestui demers, nu au invitat si ceilalti 3 asociati care detin restul de 10% din actiuni si au inscris in procesul verbal al hotararii AGA ca lipsa lor echivaleaza cu intentia de a vinde actiunile lor catre actionarii majoritari. Au urmat apoi procedurile de consemnare la CEC a punerii la dispozitie a banilor catre cei trei actionari pentru cele 10% din actiuni, au inregistrat tranzactia in registrul actionarilor si i-au radiat astfel pe cei trei actionari minoritari, intocmind apoi actul aditional pentru SRL doar cu 2 asociati.

Ce solutii au cei trei actionari minoritari din fosta SA?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:28, 27 Martie 2013
Eu nu le dau sanse decat daca descopera un viciu de procedura in convocarea Adunarii Generale. Daca mizeaza doar pe faptul ca trebuiau informati direct, se inseala...

Succes!
si totusi a fost incalcata legea 31/1990. Trebuie sa aiba si oamenii astia o alternativa, nu?
Alternativa era să formuleze la acel moment o cerere de opoziţie împotriva hotărârii adunării generale în care să arate că nu s-a respectat procedura statutară cu privire la convocarea A.G.A. sau eventual adoptarea hotărârii. Cu tot respectul pentru cei trei foşti acţionari, însă au trecut 12 ani de la momentul transformării formei juridice a societăţii timp în care dumnealor nu au făcut nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal aga la un srl condorvb condorvb In cadrul AGA procesul verbal întocmit nu a fost semnat de acționarul majoritar . Acționarul majoritar a cerut întocmirea altui proces verbal cu ... (vezi toată discuția)
Transformare sa in srl ciolpi ciolpi ce valoare au actiunile mele daca o societate SA se transforma in SRL? (vezi toată discuția)
Rascumparare actiuni grim grim Suntem cativa actionari minoritari la o SA. Actionarul majoritar are 89%. Minoritarii nu sunt de acord cu deciziile luate de majoritar in AGA . Daca vrem sa ... (vezi toată discuția)