avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract asociere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract asociere


Ideea este urmatoarea: un contract de asociere in participatiune este incheiat intre X si Y pentru o perioada de 49 de ani. Clauzele contractului, in proportie de 99%, sunt in favoarea lui Y, una din clauze prevazand ca Y poate ceda contractul de asociere in cazul in care activitatea se dovedeste neprofitabila pt el, conform criteriilor proprii.
Lui X i se acorda dreptul primului refuz. Ce vrea sa insemne acest prim refuz? literal, inteleg foarte bine dar, daca refuza, ce se intampla? de vreme ce nu mai exista in contract nici o alta mentiune referitoare la acest aspect, sa inteleg ca e apa de ploaie?
Daca nu se doreste continuarea asocierii, exista vreo alternativa pentru un contract de asociere in participatiune? adica, exista vreun alt tip de contract asemanator, care sa poata inlocui cu succes un astfel de contract?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 09:30, 24 Februarie 2009
Clauya de care faceti vorbirre inseamna ca X poate refuya sa continue asociatiunea in participatiune cu un nou partenet in locul lui Z singura solutie fiind rezilierea contractractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asociere prin participatiune cu o firma concesionara Voiculescu Voiculescu Buna seara, Am si eu o problema(nelamurire), legata de o asociere dupa cum urmeaza: o firma x detine o balta pescuit prin concesiune pe 49 ani de la o ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune stefan1981 stefan1981 Buna Ziua Lucrez la o firma Y care presteaza servicii medicale si care are un contract de prestari servicii cu casa de asigurari de sanatate jud. ... (vezi toată discuția)
Un alt fel de asociere? inquisitor inquisitor Se poate efectua o asociere intre 2 persoane juridice (fiecare vine cu ceva diferit, de ex., una cu brevetul, cealalta cu mana de lucru si spatiu), dar FARA ... (vezi toată discuția)