avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Comision rezervari de la firma din Olanda
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Comision rezervari de la firma din Olanda

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema.
Am primit de la o firma din Olanda o factura reprezentand comision rezervari.
De la acest furnizor avem certificat de rezidenta fiscala valabil in momentul platii facturii.
In aceasta situatie conform Conv.de evitare a dublei impuneri incheiata intre Romania si Olanda pentru acest comision trebuie sa calculez impozit nerezidenti sau nu?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 18:20, 11 Aprilie 2013
Buna ziua,

In conventia de evitare a dublei impuneri dintre Romania si Olanda(L85/1999), nu sunt specificate in mod distinct comisioanele, in opinia mea ele fiind integrate in continutul art.7 Profiturile intreprinderilor sau la art.22 Alte venituri. Regula de baza este urmatoarea:
Profiturile unei întreprinderi a unui stat contractant sunt impozabile numai în acel stat, în afară de cazul în care întreprinderea exercită activitate de afaceri în celălalt stat contractant printr-un sediu permanent situat acolo

In opinia daca detineti certificatul de rezidenta, nu trebuie sa calculati si sa retineti impozit pe veniturile nerezidentilor.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezident alexandru08 alexandru08 Buna ziua! Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor. Aplic stopajul la sursa tinand ... (vezi toată discuția)
Impozit nerezidenti? rodia rodia O firma din California imi emite factura (pe care o listez din control panel pt.urmatoarele): 1.gazduire pagina web (hosting) 2.accesare de catre firma mea a ... (vezi toată discuția)
Contracte externe cu furnizori si clienti mmanu mmanu am un contract cu un furnizor exteren : -nu este inregistrat la finante contractul cu furnizorul extern, -am vb cu el sa imi trimita certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)