avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contracte cu targhet lunar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contracte cu targhet lunar

Buna ziua!Lucrez la o banca din aprilie 2008.Cand am semnat contractul de munca mi s-a dat sa semnez precum am de indeplinit un targhet lunar pentru vanzari de carduri catre clienti si un plan de cariere pe care pot sa-l ating.Mi s-a specificat cate carduri trebuie sa fac lunar.Acum a venit sefu si mi-a mai dat un produs sal promovez si mi-a fixat targhet si pentru acel produs.Nu mi s-a dat masina de servici si este foarte greu sa ating si al doilea targhet,si avand in vedere ca sunt pe vanzari directe si trebuie sa merg pe jos sa colind tot orasul,si a zis ca cine nu isi face targhetele il da afara .Intrebarea mea este: Are dreptul sa ma puna sa vand mai multe produse si la fiecare sa-mi puna targhet,chiar daca mi s-a dat sa semnez un plan de cariera in care scrie ca eu tre sa vand carduri?Este vorba despre o banca care incearca sa evite concedierile colective si pune lumea sa-si dea demisia sau il face cumva prin orice metoda sa-l dea afara.Inca o intrebare
Daca anunt ca am ramas insarcinata chiar si daca sunt in prima saptamana de sarcina mai are dreptul sa ma dea afara?
Sunt protejata de lege?
In cei 85% din venitul net pentru prenal se ia in calcul si comisioanele primite lunar?
Cel mai recent răspuns: aba1011 , utilizator 10:51, 26 Februarie 2009
Ati semnat un act aditional la contractul de munca prin care se insereaza si al doilea target de vanzari, pentru un nou produs?
Acum, data fiind situatia actuala din sistemul bancar, este putin fortat sa doriti sa vindeti in continuare doar carduri - s-ar putea sa fie mai usor sa vindeti depozite decat carduri sau credite ipotecare=D>
De obicei in fisa postului fiecare are inserata mentiunea ca trebuie sa indeplineasca si alte sarcini dispuse de superiorul ierarhic, si dupa parerea mea acesta este total indreptatit sa va ceara sa vindeti si alte produse. Sau preferati sa se desfiinteze pur si simplu postul de vanzator de carduri, pentru ca nu se mai vinde produsul, in loc sa vindeti o gama mai larga :O de 2 produse?

Daca sunteti insarcinata nu puteti fi disponibilizata, trebuie sa anuntati angajatorul despre acest fapt, in scris si anexand certificatul medical.
Comisioanele intra si ele in venitul net - verificati pe fisa fiscala, ele sunt trecute la veniturile obtinute si ati platit si impozit pe ele. Doar ca cei 85% nu pot depasi 4000 de lei.
Daca aveti contract de munca pentru o perioada nedeterminata, anuntati urgent ca sunteti insarcinata, faceti dovada acestui fapt si comunicati in scris si ITM. In aceste conditii, nu va mai pot concedia.
Va Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc impozit pe salar care nu l-am primit!! DIANACIOBANU DIANACIOBANU BUNA ZIUA! REVIN CU PROBLEMA MEA VECHE! TOCMAI AM PRIMIT SOMATIE , TREBUIE PLATESC IMPOZITUL PE ANUL TRECUT .PROBLEMA ESTE CA PE LUAN OCTOMBRIE 2008 SI ... (vezi toată discuția)
Modificare punct de lucru in caz de sarcina gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Seful meu tocmai mi-a trimis un act aditional cu modificarea punctului de lucru din punct fix in punct mobil ( adica deplasari prin tara), pe ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen pentru productie textile prin terte firme? ddragan ddragan Buna dimineata si La Multi Ani! Sunt Intr. Ind. si doresc sa imi extind obiectul de activitate in domeniul comertului cu produse textile. Nu reusesc sa ... (vezi toată discuția)