avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere, fals in declaratii?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere, fals in declaratii?

Avem una bucata administrator inteligent care a pus una bucata afis sa nu mai arunce lumea FIRIMITURI pe geamurile proprii, sa le inghita eventual. Pentru asa o enormitate, eu l-am rupt si el a facut plingere la politie pentru DISTRUGERE.:frantic:
Parca suntem in filmele cu prosti.
Cum pot contracara asa o mizerie? Iti dai seama cum imi pierd timpul de viata inutil? Cum poate fi acest om tras la raspundere ca ma poarta pe drumuri? E si proprietea mea, daca vreau rup orice afis spune prostii.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costin Savescu , utilizator 17:57, 17 Aprilie 2013
nu este îndeajuns depunerea unei plângeri pt distrugerea unei bucăti de hârtie la politie : trebuie si dovezi.Cu ce ar putea dovedi simpla lui afirmatie din acea plângere ? ar mai fi si alte detalii de "cercetat" în legătură cu o simplă bucată de hârtie dar . . . mintea unora e pusă pe răzbunare.
Sa zicem ca ar gasi ei niste martori mincinosi, ce valoare are asa o "distrugere"? Pun si eu un afis maine in care spun ca administratorul ia bani degeaba si o multime de bani de la noi, asta se cheama distrugere daca el il da jos? Trebuie sa existe ceva ca reclamagii de carton sa fie opriti.... Nu se poate asa... Cine si ce lege spune ca doar administratorul care nici macar nu e locatar poate pune afise si doar el le poate da jos?
Fapta de a rupe afise, constituie contraventie prevazuta de Legea61/1991. Nu poatefi vorba
de infractiune.
Legea nr. 61/1991,
pentru sanctionarea faptelor
de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, modificată si republicată

Art. 2. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni :
16) scrierea sau desenarea, fara drept, pe peretii cladirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinta comuna aflate in locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora, precum si dezlipirea sau distrugerea, fara drept, a reclamelor, anunturilor si afiselor legal expuse in locuri anume destinate;
AMENDA= 100—500 LEI

Indiferent ce acuzatii, pretinse dovezi cu vreun ”martor de ocazie” cum de regulă se procedează si-n fata instantei, dumneavoastră tine-ti una si bună : NU ati rupt niciun ”afis” ; Nu ati distrus nimic ; este DOAR o găselnită a administratorului.Să văd cum va putea proba afirmatia lui.Respingeti cu fermitate orice manevre de a vă prinde în ”laț” întrebuintate de administrator sau de către Politie.E greu de dovedit ! El pune accent pe efectul interventiei politiei, dvs. NU ATI comis nicio infractiune, în cel mai greu caz ar trebui să primiti un avertisment scris al Politiei.
Ei.... dar cine e administratorul, seful afisajului? E proprietate comuna, si eu pot pune afise pe proprietatea mea, nu? Si cineva le poate rupe. Cine si unde sta scris ca daca administratorul pune un afis pe usa si eu il rup, contravine legii 61? Ce, e administratorul vreo somitate publica, vreo institutie? Unde scrie asta? E un om platit de mine sa faca treaba, nu sa puna afise cu prostii aiurea pe usi. Multumesc de ajutor. Maine pun si eu niste afise cu ce-mi trece prin cap, cu soarele, cu luna, cu pasarile de pe cer... si apa de la robinet... Sa dea naiba sa mi le rupa cineva, ii fac plingere pentru distrugere. #-o
Administratorii de bloc sunt cei mai obraznici de pe pamint, parca ii invata obraznicia la scoala de administrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

problema in curte cu doua apartamente, plingere penala pentru distrugere erv erv Am sa incerc sa expun problema cit mai concis si clar chiar daca sint parte in toata afacerea. Este vorba de un imobil cu doua apartamente (doua case) in ... (vezi toată discuția)
Distrugere corespondenta afisata - nup 195 cp marilyn31 marilyn31 Am facut cu ceva timp in urma o plangere in baza unor infractiuni prev si ped de 195 Cod pen. - Violarea secretului corespondentei. In fapt am sesizat organele ... (vezi toată discuția)
Scandal in loc public lameru lameru O sa incerc sa fiu cat mai succint, sunt taximetrist, am luat 3 femei de cetatenie americana, la destinatie au platit cursa iar la coborare, in urma unor ... (vezi toată discuția)