avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita RCA

In urma cu 3 saptamani un prieten de-al meu a facut o polita rca cu reducere de 50% pentru handicapat prin intermediul unui agent broker de asigurari. La emiterea politei s-a atasat un cupon de handicap pentru a se dovedi afectiunile persoanei in cauza. Dupa o saptamana a fost sunat de catre agentul broker ca societatea de asigurare la care a fost emisa polita rca, un este de acord cu reducerea oferita de catre acesta, deoarece asiguratul nu are afectiune de handicap locomotor.
In portalul de emitere a politelor rca, societatea respectiva in dreptul reducerilor este specificat decat handicapat.
Societatea de asigurare cere ca asiguratul sa plateasca integral polita rca sau sa reduca comisionul agentului cu suma necesara pentru acoperirea integrala a politei rca.

Intrebare.
Cum poate asiguratul sa renunte la aceasta polita rca si la serviciile societatii respective suportand costul necesar pentru perioada ce s-a consumat de la emiterea politei. (societatea de asigurare exclude aceasta varianta)

Motive
Alta societate are un pret mult mai bun;
asiguratul nu are cum sa suporte si diferenta de bani;
Numeni nu-si doreste sa aibe asemenea probleme, etc.

Multumesc anticipat de intelegere si de ajutor
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 13:37, 16 Aprilie 2013
Handicapul locomotor trebuie dovedit nu numai prin acte, dar asiguratul trebuie sa si aiba acest handicap, dar si masina adaptata infirmitatii respective. Restituirea diferentei primei de asigurare se poate solicita numai in cazul instrainarii autoturismului. Achitarea diferentei de prima este necesara pentru a avea o polita valabila.
Bazat pe faptul ca "prejudiciul" asiguratorului este provocat din culpa intermediarului(incasare prima diminuata gresit), legislatia prevede ca nu asiguratul ci intermediarul este cel care il va acoperi. Polita RCA este valabila pana la expirare iar brokerul va trebui sa completeze diferenta (acest lucru l-a solicitat si asiguratorul) prin retineri din comisionul cuvenit pentru intermedieri.Contractul de asigurare (polita) nu produce efecte juridice decat intre asigurat si asigurator iar fata de contractul de intermediere, asiguratul este numai tert.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema polita rca MihaiFlorin MihaiFlorin Buna ziua, in data de 01:03:2013 am facut RCA ul prin intermediul unui Broker exact la sediul firmei. Masina este inmatriculata pe numele fratelui care sufera ... (vezi toată discuția)
Rca 2010 tarife reduse . FlorinCristian FlorinCristian Buna ziua , Am o situatie neclara , datorita preturilor ridicate din acest an si vazand costurile politelor RCA pentru pensionari am decis ca autoturismul ... (vezi toată discuția)
Rca incasat la un pret mai mic fserban82 fserban82 Buna ziua, Va rog sa-mi precizati daca legea prevede o rezolvare clara a urmatoarei probleme si care ar fi solutia. - Un proprietar de autovehicul ... (vezi toată discuția)