avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiune

Este concesiunea o creanta fiscala?
Unde pot gasi jurisprudenta in acest sens?
Cred ca este vorba despre redeventa rezultata in urma unei concesiuni în care concedent este o autoritate locala. In acest caz redeventa se face venit la bugetul local. Deci, redeventa este o creanta fiscala? Hmmm... La prima vedere inclin sa cred ca NU.
În sprijinul ideii ca ac. ar fi creanţă fiscală s-ar putea invoca art. 1 alin. (2) din Codul de procedură fiscală care arată sfera de aplicare a acestuia: „ART. 1 Sfera de aplicare a Codului de procedură fiscală
(2) Prezentul cod se aplică şi pentru administrarea drepturilor vamale, precum şi pentru administrarea creanţelor provenind din contribuţii, amenzi şi alte sume ce constituie venituri ale bugetului general consolidat, potrivit legii, în măsura în care prin lege nu se prevede altfel.”
Un argument în plus, în sensul celor de mai sus, îl regăsim şi în prevederile art. 586 alin. (3) din Legea nr. 64/1995 - privind procedura reorganizării judiciare şi a falimentului modificată şi completată de Ordonanţa 38/2002 şi de Legea 82/2003, care defineşte creanţele bugetare: „Prin creanţe bugetare, în sensul prezentei legi, se înţelege creanţele izvorâte din impozite, taxe, contribuţii, amenzi şi alte venituri bugetare, precum şi accesoriile acestora, respectiv dobânzi, penalităţi şi penalităţi de întârziere.”
Există şi alte opinii??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot gasi ce fel de creanta este chiria in baza unui contract de inchiriere cu o primarie? este creanta fiscala ? glo glo am incheiat un contract cu o primarie . vreau sa stiu unde gasesc reglementarea ca chiria nu este creanta fiscala ? exista un anume tratat care defineste caci ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a creantelor izvorate din contracte de concesiuni Flori14 Flori14 Care este procedura de executare silita a creantelor izvorate din contractele de concesiuni? Aceste creante sunt venituri ele bugetului local dar nu sunt ... (vezi toată discuția)
Concesiuni si inchirieri. insolvabil insolvabil in evidenta Primariei unde lucrez, exista in derulare contracte de inchiriere si concesiune, contracte de asociere in participatiune. am mai multe ... (vezi toată discuția)