avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... regulament BNR
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

regulament BNR

Va rog sa-mi spuneti ce suma depozitata pentu pers. juridice garanteaza banca in caz de faliment, si ce se poate intapla cu un credit ipotecar pers. fizice in aceeasi situatie ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 08:46, 1 Martie 2009
Suma maxima garantata in caz de faliment al bancii de catre Fondul National de Garantare a depozitelor bancare este actualmente de 50.000 de euro pentru persoane fizice si persoane juridice. Anumite persoane juridice sunt excluse de la garantare - de exemplu IFN-urile, societatile de asigurari etc.
In cazul in care banca la care aveti un credit ipotecar da faliment, portofoliul de credite va fi cel mai probabil intai administrat de administratorul judiciar/lichidatorul judiciar iar apoi cesionat altei banci. In nici un caz dvs. nu veti scapa de obligatia de plata ratelor.:)
Desigur ca nu ma pot gandi la un lucru atat de frumos , dar va rog mai revizuiti , am auzit ca la data prezenta suma maxima garantata este de 20000 euro, daca pot consulta regulament , multumesc.
Sunteti amuzanta, ca sa nu zic altfel, avand pretentia ca un consultant sa-si revizuiasca raspunsurile in functie de ce ati auzit dvs. prin targ...Normal ca puteti consulta regulamentele privind Fondul de Garantare a Depozitelor in Sist. Bancar, sunt accesibile oricui pe [ link extern ] /.
In privinta nivelului sumei garantate cititi Ordonanta 39/2006, disponibila pe aceeasi pagina. Daca nici dupa lecturarea actelor normative nu v-ati convins sa aveti incredere in Fond, nu va dezamagiti, am avut caz de judecator care dupa ce i-am pus la dispozitie textul legal tot nu a fost convins sa-si depuna banii intr-o banca. E adevarat ca la deschiderea contului de depozit, pe formular e si o sectiune mica de tot unde deponentul e intrebat de unde are banii:))
Ultima modificare: Duminică, 1 Martie 2009
Diana Persa, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bancile din romania-perspective. Artigas Artigas Va salut, In ce masura considerati ca una sau mai multe dintre cele 10 banci romanesti aflate in fruntea clasamentului(dar mai cu seama cele aflate pe ... (vezi toată discuția)
Garantare depozit/cont bancar Artigas Artigas Va salut, Plafonul de garantare de 100000 Euro de catre stat a depozitelor/conturilor bancare se refera la fiecare depozit sau cont,indiferent daca acestea ... (vezi toată discuția)
Banca falimentata(inchisa) romanik romanik \\\\"Cele mai mari patru banci din Grecia - - trebuie recapitalizate dupa ce au inregistrat pierderi extrem de mari din participarea la un program de stergere ... (vezi toată discuția)