avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovada rezilierii unui contract de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovada rezilierii unui contract de arenda

Buna ziua,

Va rog respectuos sa-mi spuneti ce act juridic face dovada rezilierii unui contract de arenda?
Care este procedura care trebuie parcursa in vederea rezilierii unui contract de arenda, spre exemplu pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale ale arendatorului.
Mai este nevoie de concursul instantei de judecata?

Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 11:49, 29 Aprilie 2013
Buna ziua,

raspunsul il gasiti in cuprinsul contractului de arenda. Acolo veti gasi un capitol sau cateva articole despre reziliere. Interventia instantei nu mai este necesra in cazul in care s-a prevazut expres ca incalcarea unei anumite obligatii atrage desfiintarea contractului fara sa fie nevoie de interventia instantei si evident, acea incalcare s-a produs.
Daca nu exista o asemenea clauza, atunci va trebui sa notificati dorinta dvs partenerului, sa-i explicati nemultimirea dvs iar in functie de reactia acestuia sa procedati in consecinta : a) daca partenerul este de acord, atunci veti face un act aditional in care veti consemna desfiintarea contractului si detaliile(predare primire, despagubiri, etc) sau b) mergeti la instanta unde cereti rezilierea contractului.
In oricare dintre aceste situatii, angajati un avocat pentru a nu avea surpize.
Succes!

Avocat Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere, reziliere mary112 mary112 in anul 2005 socrii ne-au facut un contract de intretinere cu uzufruct ,in tot acest timp noi ne-am indeplinit obligatiile fata de ei , astazi am avut o mare ... (vezi toată discuția)
Contractul de arendare rodica_rodi rodica_rodi Cum se reziliaza contractul de arendare si de catre cine? (vezi toată discuția)
Contractul de arendare, reprezinta o sarcina ? allex64 allex64 1. contractul de arendare reprezinta o sarcina care nedeclarata la notar in momentul semnarii actului, poate duce la desfiintarea acestuia, daca arendasul cere ... (vezi toată discuția)