avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratie 200 pt PFA si persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratie 200 pt PFA si persoana fizica

Pe parcursul anului 2012 am lucrat ca PFA in acelasi timp cu alte contracte civile de prestari servicii . Pentru activitatea desfasurata ca PFA depun declaratia 200. Este nevoie sa depun inca o declaratie ca si persoana fizica pentru celelalte venituri realizate pe baza conventiilor civile? Pentru acele conventii mi s-au retinut contributiile de catre firmele cu care am avut contracte ( 16% impozit pe venit, 10,5 % CAS). Sunt angajata cu carte de munca. Multumesc
Cel mai recent răspuns: acatanas , utilizator 08:14, 12 Mai 2013
Daca pentru acele venituri pe baza de contract de prestari servicii/conventie civila vi s-a retinut la sursa de catre platitorul de venit impozitul pe venit in cota totala de 16%, nu mai treceti in D200 si acele venituri ci doar ce rezulta de la pfa.
Din cate inteleg obtineti venituri din mai multe surse care sunt: (1) angajat cu contract individual de munca, (2) titular al unei P.F.A. si (3) prin incheierea unor conventii/contracte dupa Codul civil.

Ca urmare a faptului ca sunteti angajat cu C.I.M. pentru toate celelalte venituri datorati 16% impozit si 5,5% C.A.S.S. iar nu si 10,5% C.A.S.

In ce priveste declaratia 200 veti depune doar pentru P.F.A. avand in vedere ca acolo unde aveti conventii/contracte dupa Codul civil vi s-a retinut 16% sub forma de impozit.
Da, asa este. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventii civile noiembrie.2012 mihovicidaniela mihovicidaniela am o conventie civila pe trei luni conducator autocar la institutiile publice.Nu este salariat.ce retineri trebuie facute? (vezi toată discuția)
Impozit 16% conventie civila medic aurora_c aurora_c Buna ziua, sunt medic si am incheiat o conventie civila de prestari servicii cu o clinica . Angajatorul mi-a retinut urmatoarele contributii: CAS 10,5% din ... (vezi toată discuția)
Calcul venit net RaduBejenaru RaduBejenaru In cazul conventiilor civile as dori sa stiu cum se calculeaza impozitul (16%) si contributiile (C.A.S., C.A.S.S. si somaj) adica la ce se aplica procentele ... (vezi toată discuția)