avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Comunicare rezultat castigator licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Comunicare rezultat castigator licitatie

Buna ziua,
Ma intereseaza sa aflu daca AC are indatorirea/obligatia de a transmite in afara de comunicarea unui ofertant a carui oferta a fost respinsa, si comunicarea castigatorului licitatiei in cauza?? sau nu este obligatoriu?? pt ca in HG 925/2006 nu este stipulat nimic la art 206, 207.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 16:49, 9 Mai 2013
Art. 207. - (1) În cadrul comunicării prevăzute la art. 206 alin. (2), autoritatea contractantă are obligaţia de a informa ofertantul/ofertanţii câştigător/câştigători cu privire la acceptarea ofertei/ofertelor prezentate.
(2) În cadrul comunicării prevăzute la art. 206 alin. (2), autoritatea contractantă are obligaţia de a informa ofertanţii/candidaţii care au fost respinşi sau a căror ofertă nu a fost declarată câştigătoare asupra motivelor care au stat la baza deciziei respective, după cum urmează:
a) fiecărui candidat respins, motivele concrete care au stat la baza deciziei de respingere a candidaturii sale;
[{*}] b) pentru fiecare ofertă respinsă, motivele concrete care au stat la baza deciziei de respingere, detaliindu-se argumentele în temeiul cărora oferta a fost considerată inacceptabilă şi/sau neconformă, îndeosebi elementele ofertei care nu au corespuns cerinţelor de funcţionare şi performanţă prevăzute în caietul de sarcini; (literă modificată prin art. I pct. 42 din O.U.G. nr. 94/2007, în vigoare de la 4 octombrie 2007)
[{*}] c) fiecărui ofertant care a prezentat o ofertă acceptabilă şi conformă, prin urmare admisibilă, dar care nu a fost declarată câştigătoare, caracteristicile şi avantajele relative ale ofertei/ofertelor câştigătoare în raport cu oferta sa, numele ofertantului căruia urmează să i se atribuie contractul de achiziţie publică sau, după caz, ale ofertanţilor cu care urmează să se încheie un acord-cadru. (literă modificată prin art. I pct. 42 din O.U.G. nr. 94/2007, în vigoare de la 4 octombrie 2007)
[{*}] d) fiecărui operator economic dintre cei prevăzuţi la lit. a) - c), data - limită până la care au dreptul de a depune contestaţie, avându-se în vedere prevederile art. 2562 alin. (1). (literă modificată prin art. II pct. 30 din O.U.G. nr. 19/2009, în vigoare de la 12 martie 2009)

Multumes, eu deduc din continutul acestui art ca odata ce s-a comunicat unui ofertant ca nu este castigator, nu i se mai transmite si numele celui castigator??!!! spun bine??? va rog sa imi spune-ti.
Nu spuneti bine.
Ofertantilor care li s-a respins oferta ca neconforma/inacceptabila nu li se comunica numele castigatorului, ci doar motivele declararii ca neconforma/inacceptabila.
Ofertantilor care au avut oferta conforma/acceptabila, fiind admisi, dar nu au fost declarati castigatori,[/b] pentru ca un alt ofertant a avut oferta mai buna decat a lor, li se comunica obligatoriu numele castigatorului, precum si motivele pentru care oferta castigatorului a fost considerata mai buna.

OUG 34 (in speta art.207)si HG 925 fac distinctie terminologica intre oferta respinsa si oferta necastigatoare.
In schimb, daca doriti neaparat, nimic nu va interzice sa comunicati si ofertantului respins numele castigatorului, atat ca nu aveti si obligatia. Oricum, dosarul achizitiei este public.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimiterea de notificari din partea unui ofertant, inainte de finalizarea procedurii cristi_dristor cristi_dristor Buna ziua! Un ofertant inscris la o procedura de achizitii publica poate trimite notificari/ adrese Autoritatii Contractante (inainte de finalizarea evaluarii ... (vezi toată discuția)
Contestatie procedurã Andreea_F Andreea_F Bună ziua! Vă solicit nişte sfaturi în legătură cu următoarea problemă: Firma unde lucrez a participat la o licitaţiei deschisă, pentru atribuirea ... (vezi toată discuția)
Numar minim particpanti licitatie anjinsan anjinsan Buna Ziua, As dori sa va descriu urmatoarea situatie: La o licitatie publica deschisa pentru achizitionarea unui produs se prezinta trei ofertanti. Doi ... (vezi toată discuția)