avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu ingrijire copil 2013
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu ingrijire copil 2013

Se poate beneficia de concediu de ingrijire copil daca in ultimele 12 luni anterioare nasterii mamica a avut o intrerupere de 2 saptamani si 2 zile intr-o luna (luna coincide cu feb 2013 care are 20 de zile lucratoare si practic ar fi lucrat mai putin de jumatate din ele)?
Multumesc mult pentru raspunsuri,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:57, 9 Mai 2013
Potrivit dispozitiilor OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor sunt luate in calculul celor 12 luni si fractiunile de luna, astfel :
Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
.....

Asadar, parerea mea este ca beneficiati de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai beneficiez de indemnizatie avand 3 saptamani de concediu fara plata? monica-maria monica-maria Buna ziua! Lucrez la o firma de 3 ani,sunt insarcinata in 5 luni iar luna trecuta am avut 3 saptamani de concediu fara plata.as dori sa stiu daca mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie roxanaioana roxanaioana Buna seara.Sunt insarcinata in luna a-V-a si as dori da stiu daca beneficiez de indemnizatie.Sunt angajata din 01.12.2010 primele 6 luni cu doar 4 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatului si angajatorului in cazul sarcinii roxanasimona roxanasimona Buna ziua, As vrea sa stiu daca pentru a beneficia in totalitate de drepturile indemnizatiei de crestere a copilului, o angajata care este insarcinata poate ... (vezi toată discuția)