avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Restabilirea in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Restabilirea in Romania

Sunt cetatean roman cu domiciliul in USA ,am CNP pe certificatul de nastere si pasaport de cetatean roman cu dom. in strainatate valabil. Sint pensionara acum si vreau sa ma stabilesc in tara sa locuiesc cu sora mea. Cum obtin carte de identitate ? va multumesc .
Veti merge la Evidenta Persoanelor de la locul de domiciliu, la ghiseu o sa primiti de completat o cerere pentru eliberarea actului de identitate ca urmare a schimbării domiciliului din străinătate în România.

Va trebui sa aveti cu dvs. urmatoarele (alegeti din lista ce este cazul):
- certificatul de naştere, original şi copie;
- certificatul de căsătorie, în cazul persoanelor căsătorite sau al sotului supravietuitor, original şi copie;
- hotărârea de divort definitiva şi irevocabilă, după caz, original şi copie;
- certificatul de deces al sotului/sotiei decedat/decedate, în cazul sotului supravietuitor, original şi copie;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie – daca nu aveti imobil proprietate personala si va stabiliti domiciliul la sora dvs. va trebui sa mergeti impreuna la ghiseu
- chitanta reprezentând contravaloarea cărtii de identitate (7 lei);
- chitanta taxei extrajudiciare de timbru (5 lei)
- pasaportul romanesc + copii ale filei informatizate şi filelor destinate aplicării vizelor si stampilelor autoritatilor de frontiera
- actul de identitate şi/sau pasaportul, eliberate de autoritătile străine, original şi copii ale filei informatizate şi ale filelor destinate aplicării vizelor şi stampilelor autoritătilor de frontiera;
- chitanta C.E.C. privind achitarea taxei pentru restabilire (41 lei, sper sa nu gresesc).

Certificatele de stare civila (nastere, casatorie, deces) trebuie sa fie romanesti, deci transcrise in registrele romanesti daca au fost eliberate de autoritatile celuilalt stat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc fosrte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte imi trebuiesc ptr redobandirea buletinului românesc fiind cetățean român cu domiciliul în strainatate Adriana ionicescu Adriana ionicescu Eu am in pasaportul deja expirat mențiunea că sunt cetățean român cu domiciliul în străinătate dar vreau sa imi fac buletinul românesc deoarece eu nu ... (vezi toată discuția)
Schimbare pasaport crds in pasaport simplu adela20 adela20 Buna ziua, Sunt posesoarea unui pasaport \\"Cetatean Roman cu domiciliul in strainatate\\". Am obtinut acest pasaport de la ambasada din Grecia, nestiind ca ... (vezi toată discuția)
Eliberarea cartii de identitate provizorii cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate, care locuiesc temporar in romania Ares-3 Ares-3 [b]Documente necesare[/b] - cererea pentru eliberarea actului de identitate cetatenilor români cu domiciliul în strainatate si resedinta în România; - ... (vezi toată discuția)