avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respingerea actiunii ca inadmisibila pentru lipsa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Respingerea actiunii ca inadmisibila pentru lipsa procedurii prealabile

Am pierdut procesul-respingerea actiunii ca inadmisibila pentru lipsa procedurii prealabile .Am aplicat ca beneficiar al legii 118/1990b ,copil stramutat. Am primit raspuns negativ de la Comisie . Ar fi trebuit sa fac contestatie in 30 zile la Comisie conform contenciosului administrative 554/2004, dar avocatul meu a refuzat a spus ca nu are sens si a mers direct al Tribunalul contencios administrative.
Procesul a fost pe 3 martie si a fost respins pe acest motiv nu pe motiv de fond.. Fratii mei 3 ,sint beneficiari ai legii.,ce pot face eu in continuare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:17, 20 Mai 2013
Nu mai puteţi să faceţi nimic, din păcate. Plângerea administrativă prealabilă este obligatorie, iar dvs. aţi ieşit din termenele în care puteaţi să o formulaţi (30 de zile de la data comunicării actului, respectiv şase luni de la data emiterii acestuia, pentru motive temeinice).
Nu am inca hotarirea redactata a tribunalului de contencios administrative ,nu pot aplica din nou pt.beneficiile legii 118/1990 ?
Avocatul nu a stiut?
va multumesc foarte mult.
Sunt conştientă că sunteţi supărată, însă nu are nimeni un răspuns la întrebarea "avocatul nu a ştiut?".

Nu vă puteţi adresa din nou Comisiei, întrucât ea a soluţionat cererea dvs., emiţând o decizie în acest sens. Nu văd legătura între decizia Comisiei pentru aplicarea Decretului-Lege nr. 118/1990 şi faptul că nu vi s-a comunicat hotărârea judecătorească. Repet: îmi pare rău, însă nu mai aveţi ce să faceţi.
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc pentru timpul pe care il acodati tuturor si mie . Deci sa inteleg ca eu mi-am pierdut drepturile ca beneficiar a legii 118/1990 in timp ce 3 frati ai mei sint beneficiari
Nu era sută la sută sigur că o să câştigaţi în instanţă, însă această posibiltate exista. Din cauza gestionării defectuoase a litigiului, şansa de a câştiga s-a dus pe apa sâmbetei. Nu există, prevăzută legal, o modalitate de a repara ce s-a întâmplat, astfel că da, aţi pierdut definitiv posibilitatea de a beneficia de prevederile Decretului-Lege nr. 118/1990.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingerea calitatii de beneficiar al decret lege 118/1990 t_andreea t_andreea Comisia pentru constatarea calitatii de luptator in rezistenta anticomunista i-a acordat meritul de luptator in lupta anticomunista bunicului mamei mele. Mama ... (vezi toată discuția)
Unde pot sa contest o decizie a agentiei judetene de plati? GabiM26 GabiM26 Tatal meu a obtinut o decizie favorabila in instanta bazata pe articolul 11 Decret-Lege nr. 118/1990 care spune: \\\\\\"persoanele care fac dovada, prin ... (vezi toată discuția)
Decret-lege nr.118 din 30 martie 1990***republicat trif nicolae radu trif nicolae radu In cat timp de la depunerea actelor, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 ... (vezi toată discuția)