avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune in instanta

Buna ziua,
Socrul meu a decedat acum 10ani iar din cauza neintelegerilor succesiunea se dezbate in instanta.Acum 5ani a decedat si sotul meu si mergem la succesiunea socrului ca mostenitori eu impreuna cu cei doi copii ai nostri. Pentru ca este un proces de durata si pentru ca vrem sa-i donam cota noastra de mostenire uneia dintre cumnate(sotia fratelui sotului meu decedat) va rog sa-mi spune-ti daca putem face acest lucru si cum.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 18:55, 17 Mai 2013
puteti sa faceti un act la notar in acest sens fara nicio problema.
Multumesc pentru raspuns . As dori totusi sa-mi spune-ti cum trebuie sa procedam.Merg la notariat cu cei doi copii si facem act de donatie? Facem fiecare in parte actul de donatie sau impreuna avand in vedere ca noi nu am facut succesiunea dupa sotul meu decedat.Un avocat pe care l-am consultat mi-a spus ca acum cand procesul este in desfasurare nu mai putem face donatia.
Sigur ca puteti. Notarul va spune ce acte trebuie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o situatie mai complicata pe care v-o expun: În ... MARIANADemenescu MARIANADemenescu Buna ziua! Am o situatie mai complicata pe care v-o expun: În 2002, eu cu fratii mei si cu mama am făcut succesiunea după tatăl meu decedat. La acea ... (vezi toată discuția)