avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Duplicat certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Duplicat certificat de nastere

In ce conditii se poate solicita de la Starea civila o copie de pe Certificatul de nastere necesara la preschimbarea Cartii de identitate expirate ? Cum se taxeaza ?Rog informare urgenta !



Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:20, 16 Mai 2013
Buna ziua,
Se poate soliocita un duplicat al certificatului de nastere daca l-ati pierdut.
Noul certificat va fi originalul si singurul valabil.
Atentie, cererea se poate depune la oficiul de stare civila de domiciliu dar de eliberat se elibereaza de oficiul de stare civila de la locul nasterii.
Taxa pentru eliberarea unui asemenea act difera de la primarie la primarie fiind taxa locala.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Starea civila nu elibereaza copii dupa certificate ci doar originale.Un nou certificat se elibereaza doar daca cel vechi este pierdut, distrus, deteriorat, furat. Daca aveti certificatul vechi il predati si solicitati in schimb altul nou fara a mai fi necesar sa achitati amenda. In schimb pentru pierdere, distrugere, deteriorare se percepe taxa intre 100-200 lei conf. Legii 119/1996 cu privire la actele de stare civila republicata. Aceasta taxa este fixata de lege si nu poate fii modificata, deci nu difera de la primarie la primarie.
Daca sunteti nascut/a in localitatea unde aveti si domiciliul, puteti depune actele atat pentru obtinerea unui nou buletin cat si pentru obtinerea certificatului de nastere la biroul de evidenta a persoanelor. Daca insa locul de domiciliu nu este acelasi cu cel de nastere va trebui sa solicitati mai intai eliberarea unei carti de identitate provizorii, apoi solicitati obtinerea unui nou certificat de la starea civila(fie depuneti cererea la starea civila din orasul unde locuiti si cei de acolo fac corespondenta cu cei de la locul de nastere, fie mergeti personal la starea civila de la locul de nastere sau imputerniciti pe cineva care sa se prezinte acolo pentru a va ridica certificatul). Dupa obtinerea certificatului, repet daca locul de nastere difera de cel de domicilu, solicitati la serviciul de evidenta cartea de identitate de aceasta data.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2013
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura schimbare certificat de nastere model vechi in certificat nou si apostilare burgundy burgundy Buna ziua, Am cautat mai multe informatii dar nu imi este foarte clar cum ar trebui sa procedez mai exact in cazul urmator. Fratele meu vrea sa se ... (vezi toată discuția)
Preschimbare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere carmenchi carmenchi cum pot obtine certificatul de nastere a unei persoane aflata in strainatate. de ce documente am nevoie. vechiul certificat fiind pierdut. (vezi toată discuția)