avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere suspendat in Italia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere suspendat in Italia

Am si eu o foarte mare rugaminte si anume: In 2009 fiind rezident in Italia am ramas fara permis (suspendat) pentru o perioada de 1 an (motivul a fost doua beri). La cca.o luna eu am plecat definitiv in tara si de atunci tot astept ca acest permis (romanesc) sa ajunga la politia de care apartin. Stie cineva ce se poate face, eventual eliberarea provizorie a unei adeverinte cu care sa pot circula ?? Mentionez ca am 48 de ani si a fost prima oara cand am avut permisul suspendat pentru o asemenea fapta si aam mare nevoie de acesta in gasirea unui loc de munca. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cla80 , utilizator 03:45, 13 Noiembrie 2016
in mod normal autoritatile straine care retin un permis emis de autoritatile altui stat trebuie sa trimita documentul respectiv autoritatii emitente.

in "schimbul" permisului autoritatile italiene probabil v-au eliberat o dovada sau un document doveditor al retinerii permisului.
cu acel document solicitati un raspuns de la autoritatea emitenta sau IGPR.
eventual trimiteti o solicitare si celor v-au retinut permisul, poate acesta se afla in Italia.

dar de la trecerea perioadei de suspendare si pana in prezent nu ati facut intreprins nicio actiune pentru a reintra in posesia permisului?
Intradevar detin un proces verbal eliberat de carabinieri prin care se arata ca este suspendat pe o perioada de 1 an, dar cei de la Politia rutiera au spus ca trebuie sa astept venirea permisului deoarece la ei arata ca am permis valid (putin ciudat). Am dat telefoane pe filiera ambasadelor pana am ajuns la cea din Roma si permisul nu a trecut pe la ei, deci, permisul este inca intr-un sertar la carabinieri in Italia.
la politia romana este normal sa apara ca fiind valid deoarece autoritatile italiene nu au transmis permisul in tara si cel mai probabil nici nu au fost instiintate despre suspendare.
nu va ramane decat sa contactati autoritatile care au retinut permisul si in baza dovezii retinerii sa solicitati restituirea acestuia sau sa faceti un drum pana acolo si sa clarificati situatia.
din moment ce nu s-au deranjat sa trimita permisul ambasadei romane din Italia atunci cand l-au retinut banuiesc ca nu se vor deranja nici acum sa vi-l trimita avand in vedere cum sunt consideratii romanii pe alte meleaguri.
Sincer nu mai inteleg absolut nimic. Daca incidentul ar fi avut loc in Japonia trebuia sa mearga persoana pana acolo ? Tare ciudata tarisoara mai avem. Dar nu aveti cunostinta de un acord intre tarile UE privind eliberarea unei adeverinte de circulatie provizorie pe care sa o folosesc pana la venirea permisului pe meleagurile natale ? Cristian Tudor Popescu a scris un articol ([ link extern ] .
nu exista prevazut in legislatia romana si nici in cea europeana un astfel de document de circulatie provizorie.
atat timp cat permisul nu a ajuns in RO autoritatile romane nu pot lua nicio masura.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat in italia alexm78 alexm78 daca am permisul suspendat in italia,si il dau pierdut in romania,se poate sa fie descoperit in baza de date?? (vezi toată discuția)
Suspendare permis claudiu_hurezanu claudiu_hurezanu asi dori sa aflu o informatie an urma cu doua zile an italia mi sa loat permisul de conducere pt consum de alcol . nu am suflat an fiola.am declarat ca am beut ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat declarat pierdut simina_sta simina_sta ma puteti ajuta va rog. permisul de conducere romanesc a fost retinut in italia, si suspendat pe 90 de zile.in romania persoana l-a decalrat pierdut si si-a ... (vezi toată discuția)