avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis

asi dori sa aflu o informatie an urma cu doua zile an italia mi sa loat permisul de conducere pt consum de alcol . nu am suflat an fiola.am declarat ca am beut un pahar de vin.nu am permis italian este ro.nu am rezidenta.ma intereseaza perioada de suspendare pt ca am anteles de la anumite persoane ca ar fi de un an va multumesc
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 15:32, 12 Ianuarie 2010
Cel mai indicat ar fi sa consultati un specialist in legislatia italiana pentru ca ne trebuiesc prevederile legii rutiere din Italia pentru a va da un raspuns concret si documentat.
Oricum, permisul retinut in Italia va fi trimis emitentului ...adica politiei din Romania.
Cat priveste perioada de suspendare, veti fi supus legislatiei italiene....asa ca trebuie sa va interesati la carabinieri. Oricum, daca aveti resedinta in Italia veti primi prin posta o adresa de la Prefectura in care vi se aduce la cunostinta perioada cat este suspendat permisul si ce obligatii mai aveti (sa va prezentati la medic, etc).
Cunosc cazuri in care permisul a fost suspendat 6 luni, dar si peste 1 an. Curios este faptul ca nu vi s-au recoltat probe....
Da, permisul dvs va ajunge in Romania.
Pentru aspectele legate de dreptul italian trebuie sa consultati un avocat din Italia.

avocat Claudiu Lascoschi
In italia daca refuzi sa sufli in fiola masina se confisca si permisul se pierde fiindca iti scad toate 20 de puncte de pe permis, indiferent ca este romanesc.

Cred ca trebuie sa dai din nou de permis.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
gunnar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea permisului de conducere italian norocel1976 norocel1976 buna am si eu o intrebare ,mi sa luat permisul de conducere italian pe teritoriul romaniei pt alcol 1.60 in sange,am fost judecat si mi sa dat 1 an cu ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni Macavei1234 Macavei1234 Buna, mia fost suspendat permisul in Italia, de ce nu raspunde nimeni la prefectura din Venetia unde mi-sa spus sa sun si ce as putea face ? (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere in italia stefan67 stefan67 In luna octombrie,20 mai precis, mi-a fost suspendat permisul de conducere pt. 3 luni in apropiere de Verona.Mentionez ca eram in momentul intoarcerii in ... (vezi toată discuția)