avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale IMPOZIT PE TEREN INCHIRIAT DE LA PRIMARIE ?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

IMPOZIT PE TEREN INCHIRIAT DE LA PRIMARIE ?

In 2006 am cumparat o casa cu legea 112,dupa ce a iesit de sub interdictie,nefiind revendicata de nimeni.Casa are teren iar eu l-am inchiriat de la primarie.in fiecare an mi se reinnoieste contractul de inchiriere ,folosesc o suprafata de 1000 mp,pentru care platesc chirie la primarie lunar suma de 150 ron.De cateva zile am prim o adresa de la consiliul local care imi cere sa fac impunerea pe teren "conform cu art.256 L.571/privind C.fiscal modificata prin L.494 din 2004"
Intrebarea mea este:cum se poate plati intr-un stat de drept si chirie si impozit in acelasi timp pentru acelasi teren.Cui pot sa ma adresez si ce pot sa fac pentru ca in adresa scrie ca in terme de 15 zile sa ma prezint sa fac impunerea.mentionez terenul este inchiriat si nu concesionat.
Mentionez ca nu doar eu am teren inchiriat in curte ci si ceilalti vecini,carea nu au primit nici o adresa .Mai sunt 4 proprietari in curte.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters54666 , utilizator 21:37, 10 Martie 2009
Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, pentru terenurile proprietate publica
sau privata a statului ori a unitatilor administrativ-teritoriale, concesionate, inchiriate, date in administrare ori
in folosinta, se stabileste taxa pe teren care reprezinta sarcina fiscala a concesionarilor, locatarilor, titularilor
dreptului de administrare sau de folosinta dupa caz, in conditii similare impozitului pe teren,conform L.571/2003,privind Codul Fiscal cu modificarile si completarile ulterioare. :closedtopic:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie pamant si impozit? raisa14 raisa14 Buna, daca ma poate ajuta si pe mine cineva am luat in anul 2010 o casa iar pamantlu de sub casa si curtea sunt in proprietatea statului roman. Eu pt acest ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru teren concesionat Constanta18 Constanta18 Sunt concensionar al unui teren .este legal să plătesc impozit pe teren?:) (vezi toată discuția)
Taxa pe teren innocent innocent Conform art. 256 din noul cod fiscal, pentru terenurile proprietate publica sau privata a statului si care au fost concesionate, inchiriate, date in ... (vezi toată discuția)