avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care este procedura legala prin care un fost ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care este procedura legala prin care un fost administrator de bloc sa fie determinat sa predea actele?

Care este procedura legala prin care un fost administrator de bloc refuza predarea documentelor justificative (facturi,chitante,bonuri fiscale)registrele contabile dupa care s-au intocmit listele de plata a cotelor de intretinere(3ani)dat fiind faptul ca exista debite mari si se doreste actionarea in instanta judecatoreasca a proprietarului restantier?
Cel mai recent răspuns: supercurat , utilizator 17:12, 7 Iunie 2013
Din titlu am inteles exact problema dv si ma gandeam ca voi gasi si detalii in topic dar cand am deschis topicul si am citit mesajul am constatat ca este aproape identic cu titlul ,adica fara detalii . Explicati-ne putintel mai detaliat situatia . Administratorul mai ocupa functie in cadrul asociatiei sau nu?
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2013
CRINA1, utilizator
Eu am avut aceeasi situatie si am deschis actiune pe "obligatia de a face". Procesul a durat 2 ani trecand prin toate etapele procesuale, dar pana la urma am castigat si am primit documentele care se aflau asupra fostului administrator. Imediat dupa aceea am predat actele unui expert contabil autorizat, pentru o expertiza, existand suspiciuni de fraudare a asociatiei de proprietari.
Daca administratorul in cauza nu mai detine functia de administrator trebuie reclamat la politie pentru predarea actelor retinute fara temei legal.
Eu asa am procedat, a durat 20 de zile dar s-a conformat char daca lipseau multe registre si contracte , etc., l-am pus sa semneze pe PV de predare primire ca nu mai detine absolut niciun act si/sau obiect ce apartine de drept asociatiei de proprietari.
L.C.
Eu am fost in situatia cea mai dificila, intrucat nici cu politia nu a dorit sa predea documentele si atunci am mers in justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de inapoiere documente asociatie ContSters134265 ContSters134265 A fost numita prin decizia Comitetului executiv, o comisie de verificare a gestiunii fostul administrator, care a indeplinit si functiile de casier si ... (vezi toată discuția)
Delapidare administrator/proces penal merepere merepere buna ziua. ma confrunt cu urmatoarea situatie: administratora a delapidat o suma importanta de bani, apx 150.000 ron. in acest timp a vandut si apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Predarea documentelor de catre fostul administrator de bloc alice1972 alice1972 Tatal meu a fost administrator al asociatiei de locatari. Noul administrator nu vrea sa primesca documentele asociatiei, zice ca nu e treaba lui, nu are ... (vezi toată discuția)