avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine plateste taxele si impozitele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine plateste taxele si impozitele

Buna ziua, am o intrebare la dvs.
In 2004 a decedat mama mea, revenindu-ne prin mostenire (3 mostenitori, tata 2/8, fiica 3/8 si frate 3/8) bunuri, printre care si un paman. Aici este problema. acest paman este inca pe numele bunicii decedate la primarie ptr ca in tot acest timp nu am actualizat dosarul (parinte al mamei decedate). Inaintea decesului mamei. tata meu a dat actul original al pamantului (pe numele bunicii) unei persoanesi a facut o chitanta de mana cu martori ptr o suma modica. In toti acesti ani nu am stiut cum sa rezolv problemal.
Care sunt pasii de urmat in cazul acesta? Vrau sa actualizez dosarul la primarie ptr a putea fi la zi cu taxele (acestea nefiind platite de cetiva ani buni). Al cui este defapt pamantul, mai este al nostru, noi trebuie sa il platim, sau este al persoanei cu care tatal meu a faccut acea chitanta de mana. Aceasta persoana folosindu, se in toti acesti ani de acest pamant.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: glaura , utilizator 18:00, 7 Iunie 2013
glaura a scris:


acest paman este inca pe numele bunicii decedate la primarie
Al cui este defapt pamantul,



Concret in chitanta de mana a fost precizata tranzactionarea bunului teren sau numai dreptul de folosinta?
Verificati proprietarul terenului la OCPI responsabil

cred ca tranzactionarea bunului, doar ca nu exista un act de vanzare cumparare, iar tatal meu nu avea drept de propietate la acest teren, a facut asat fara sa ne consulte. acum prin actul de mostenitor are si el cota parte 2/8.
Urata situatie!Concret cand a murit bunica trebuia sa se faca succesiunea la notar ,sa se stabileasca cota parte fiecaruia.Tatal dvs nu avea nici un drept legal sa vand acel pamant pentru ca nu era proprietar al acelui pamant .....Mama dvs a fost singura mostenitoare a bunicii?
buna ziua, da, mama mea a ramas singura mostenitoare, iar actul de succesiune este facut dupa mama mea in 2006, dupa ce a fost facuta ace chitnta, acum suntem 3 mostenitori de drept dupa moartea mamei mele. eu si fratele cu 3/8 iar tatal cu 2/8

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am si eu o incalceala cu un teren. sper sa ma poata ... EEliss EEliss Buna ziua. Am si eu o incalceala cu un teren. Sper sa ma poata lamuri cineva Bunicul meu a decedat avand doar doi baieti Cei doi frati , in 1998 (sau 1993), ... (vezi toată discuția)
^mostenitor^ sau simplu platitor de taxe ? ani_b ani_b In urma cu multi ani aprox. 18...parintii tatalui meu au decedat ...fratii ( 6 la numar...) au impartit pamantul intre ei in mod egal dar fara a face ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa mama pe 2 mase succesorale sorisso2005 sorisso2005 Buna ziua, Am cateva intrebari legate de succesiune. Mama a decedat in 2007 iar succesiunea dupa mama am facut-o acum in 2012. Succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)