avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... masa credala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

masa credala

Daca nu ne-am inscris in termenul prevazut pt. masa credala cum as mai putea sa fac asta ?
Mentionez ca inca nu s-a declarat falimentul, firma este in procedura insolventei.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 17:51, 28 Mai 2009
Deoarece intrebarea are prea putine elemente nu pot decat sa va citez din lege; astfel daca adm judiciar/lichidatorul nu va notifica , nu publica notificare intr-un ziar de larga circulatie si in buletinul procedurilor de insolventa atunci puteti invoca exceptia prevazuta de :
Art. 76. - (1) Cu excepţia cazului în care notificarea deschiderii procedurii s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor art. 7, titularul de creanţe anterioare deschiderii procedurii, care nu depune cererea de admitere a creanţelor până la expirarea termenului prevăzut la art. 62 alin. (1) lit. b), este decăzut, cât priveşte creanţele respective, din următoarele drepturi:
1. dreptul de a participa şi de a vota în cadrul adunării generale a creditorilor;
2. dreptul de a participa la distribuirile de sume în cadrul reorganizării şi falimentului;
3. dreptul de a-şi realiza creanţele împotriva debitorului sau a membrilor ori asociaţilor cu răspundere nelimitată ai persoanei juridice debitoare, ulterior închiderii procedurii, sub rezerva ca debitorul să nu fi fost condamnat pentru bancrută simplă sau frauduloasă ori să nu i se fi stabilit răspunderea pentru efectuarea de plăţi ori transferuri frauduloase.
am nevoie de un sfat
am primit o notificare prin care suntem anuntati ca s-a deschis procedura de insolventa asupara unui debitor
eu am un bilet la ordin de sc in insolventa, care are scadenta in luna a iunie
dar, pe care noi l-am girat la o alta societate


eu ma gandeam sa ma inscriu la masa credala, pt ca pp ca BO va fi refuzat, i ar societatea se va indrepta impotriva noastra
si dvs va puteti inscrie la masa credala si societatea careia i ati girat BO

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare legala pe art.52 din l.85/2006 maurizio maurizio dragi colegi iata povestea : sc X srl intra in faliment sc A srl are de plata catre x suma de 10 lei si are de incasat de la x o suma egala ; totul la ... (vezi toată discuția)
Declaratie de creanta depusa dupa termenul limita igna_florin igna_florin daca am depus o declaratie de creanta dupa trecerea termenului limita pentru depunerea cererilor de admitere a creantelor asupra averii debitoarei, ce pot ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)