avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Baza legala preluare amenzi contraventionale de catre ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Baza legala preluare amenzi contraventionale de catre primarii

Buna ziua. As dori sa stiu care este numarul Ordonantei de Guvern care a reglementat preluarea amenzilor contraventionale de catre primarii? Stiu doar ca a fost reglementata printr-o ordonanta in anul 1999.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: swatchtwirl , utilizator 08:40, 14 Iunie 2013
Og 2/2001- privind regimul juridic al contraventiilor- art 39, alin (2) lit. a) :
(2) In vederea executarii amenzii, organele prevazute la alin. (1) vor comunica din oficiu procesul-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii, neatacat cu plangere in termenul legal, in termen de 30 de zile de la data expirarii acestui termen, ori, dupa caz, dispozitivul hotararii judecatoresti irevocabile prin care s-a solutionat plangerea, in termen de 30 de zile de la data la care hotararea a devenit irevocabila, astfel:
a) pentru sumele care se fac venit integral la bugetele locale, organelor de specialitate ale unitatilor administrativ-teritoriale in a caror raza teritoriala domiciliaza contravenientul persoana fizica sau, dupa caz, isi are domiciliul fiscal contravenientul persoana juridica;

www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc, dar nu asta cautam, ci baza legala in care s-a facut preluarea de catre primarii in anul 1999 a amenzilor contrav. aplicate pers. fizice ; pana atunci administrarea, urmarirea si incasarea se facea exclusiv de catre Min. Finantelor Publice. Am gasit ceva totusi. Se pare ca era O.U.G.61/1998 care modifica si completa Legea 189/1998.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prevazut de lege mpompim mpompim va rog sa-mi spuneti care este termenul prevazut de lege in care un proces verbal de constatare a contraventiei trebuie trimis de organul emitent catre ... (vezi toată discuția)
Transmiterea pv de constatare si sanctionare a contraventiei catre finante pentru luarea in debit dan_co dan_co Buna ziua. In urma unui control, s-a intocmit un proces-verbal de constatare si sanctionare a unor contraventii pe linia apararii impotriva incendiilor, care ... (vezi toată discuția)
Termenul de trimitere al p-v de amenzi de catre politie la primarii pentru luare in evidenta ana55 ana55 termenul de trimitere al P-V de amenzi de catre politie la primarii pentru luare in evidenta,(deci ma refer de la data intocmirii si data trimiterii la ... (vezi toată discuția)