avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incarcata la intretinere cu inca o persoana!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incarcata la intretinere cu inca o persoana!

Buna ziua,am o fetita de 3 ani jumatate,iar de la 2 ani de cand am reinceput serviciul,mama mea este cea care se ocupa de cresterea ei si de treburile casei!Vine dimineata si pleaca seara tarziu de la noi!Acum cand s au afisat listele de intretinere am constatat ca administratorul a trecut o la intretinere!Este legal ce a facut?
Atata timp cat doamna este zilnic la dv administratorul a fost obligat sa o treaca la intretinere. Sa aduca mama dv adeverinta e la asociatia blocului in care locuieste din care sa reiasa ca este inregistrata acolo si plateste cotele de intretinere acolo si atunci administratorul dv nu o va mai trece pe lista la dv.
Si daca doamna locuieste la casa si nu la bloc de unde aduce adeverinta?
HG 1588/2007 Art. 17. — (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
r) stabiIeste cotele de participare pe persoana Ia cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care Iocuiesc temporar, minimum 15 zile pe Iuna; stabileste perioada pentru care proprietarii, nespectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de Ia plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe Iuna, conform hotararii adunarii generale;

Trebuie sa luati legatura cu presedintele asociatiei de proprietari care este reprezentantul legal si sa ii explicati situatia, administratorul trebuie sa faca ceea ce ii spune presedintele, poate aveti vecini care au reclamat faptul ca o vad zilnic pe mama dumneavoastra, asta este dezavantajul locuitului la bloc.
thran a scris:

Si daca doamna locuieste la casa si nu la bloc de unde aduce adeverinta?

De la habitat, primarie, taxe si impozite locale !


Dar intradevar nu adeverinta este problema, ci hotararea asociatiei de proprietari.
Este nefiresc sa nu fie trecuta la intretinere doar pentru simplul fapt ca nu doarme la dvoastra. Dar pana la urma ce inseamna ca e trecuta la intretinere? Cativa lei in plus pentru plata femeie curatenie si administrator!

Totusi, incercati schema cu adeverinta, poate tine si ati rezolvat problema.
Ce va costa sa incercati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul asociației de proprietari refuză să-mi încaseze plata întreținerii. cum se poate rezolva, având în vedere că am încercat și cu o cerere plimbată prin mai multe birouri? DAIO DAIO Administratorul asociatiatiei i-mi poate refuza plata intretinerii apartamentului ? Sunt casatorita in Grecia . In apartamentul meu locuieste mama mea care ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere andruta08 andruta08 Buna ziua!Am si eu o nelamurire:prietenul meu doarme la mine din cand in cand insa este trecut la intretinere la el acasa.ce masuri pot lua in cazul in care va ... (vezi toată discuția)
Copiii in vizita se trec la intretinere? coltea-paul coltea-paul Sunt divortat si copiii mei locuiesc impreuna cu mama lor.ma viziteaza aproape zilnic,stau cateva ore ,apoi se intorc la locuinta unde stau.Administratorul ... (vezi toată discuția)