avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Pentru recuperarea taxei de timbru
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Pentru recuperarea taxei de timbru

Pentru recuperarea taxei de timbru, fiind vorba despre o masina Euro 4, achizitionata pe 1 iulie 2010 ( sunt in criza de timp!!! ) ma poate ajuta cineva cu informatii? Vreau sa stiu ce acte sunt necesare si daca e imperios sa angajez un avocat si nu pot sa o reprezint eu pe mama ( fiind persoana cu handicap iar masina este pe numele ei ) sau eventual, tata? Fara doar si poate, timpul fiind extrem de scurt, am sanse sa ajunga in instanta inainte de 1 iulie 2013, cand, din informatiile mele, se va prescrie deoarece se implinesc 3 ani de la achizitia masinii?!?
Cel mai recent răspuns: Alinx , utilizator 21:43, 3 Decembrie 2013
Termenul de prescriptie se calculeaza de la 01.ian. al anului urmator, adica de la 01.01.2011. Si e de 5 ani. Nu sunteti in criza de timp :)
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
e4c5, utilizator
@e4c5 Multumesc pentru raspuns!
Vreau sa stiu ce acte sunt necesare si daca e imperios sa angajez un avocat si nu pot sa o reprezint eu pe mama ( fiind persoana cu handicap iar masina este pe numele ei ) sau eventual, tata?
@Alinx
Puteti alege ambele variante, dar eu as inclina pt. angajarea unui avocat. Procesele pt. recuperarea taxei de mediu (sau cum i-a zis) merg ca pe banda rulanta si un justitiabil (cetatean) s-ar putea reprezenta singur. Dar faptul ca lucrurile sunt foarte simple si cu final previzibil a facut ca si onorariile avocatilor sa scada mult. Si banii dati avocatului vi-i veti recupera. Apoi printr-o Hotarare a CJUE s-a modificat calculul dobanzii pt. suma achitata ca taxa de mediu. Au fost cazuri cand dobanda a fost mai mare ca suma achitata initial.Angajati-va un avocat, nu trebuie sa fie din top 10. Contrar multor pareri eu dau credit tinerilor :) , incercati si d-voastra.
Multumesc pentru raspunsuri!
Este adevarat ca se poate recupera si de la Trezorerie fara proces?
Daca da, care sunt etapele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa prima inmatriculare marinamark marinamark Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu pasii de urmat in vederea recuperarii taxei de prima inamtriculare ,daca cineva a reusit sa isi recupereze banii,cat de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa timbru (de mediu) gabriel_vavilov gabriel_vavilov am platit taxa de timbru anul trecut in august. stie cnv daca se poate recupera aceasta taxa si cum anume (dc se poate) ms frumos. (vezi toată discuția)
Inmatriculare autovehicul in baza legii 448 CiobanuAlexandru01 CiobanuAlexandru01 Buna ziua, Tatal meu are handicap cu gradul I (este imobilizat intr-un scaun rulant) iar in urma cu 2 ani am cumparat un autovehicul pe care nu l-am putut ... (vezi toată discuția)