avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Asociere firme cu activitate identica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Asociere firme cu activitate identica

2 firme care au ca obiect de activitate vanzarea cu amanuntul a obiectelor sanitare si a altor instalatii similare doresc asocierea prin preluarea de catre una din societati a stocului de marfa a celeilalte. Ce operatiuni juridice si fiscale trebuiesc facute in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:39, 27 Iunie 2013
Ceea ce descrieti dvs. se poate interpreta ca o vanzare in consignatie. Marfa va fi livrata cu aviz de insotire, va fi inregistrata la consignatar cu pretul stabilit de parti iar acesta o va gestiona distinct de restul marfii (cu raport de gestiune separat). Lunar, se va emite catre consignator o factura cu marfa vanduta.

ATENTIE! :rtfm:
In casa de marcat fiscala aceste produse se vor marca intr-un departament/sector distinct.

In contabilitatea consignatorului se va inregistra ca marfa la terti iar in contabilitatea consignatarului se va inregistra intr-un cont in afara bilantului (se va tine acel raport de gestiune de care am vorbit mai sus) si vor intra ca achizitii si apoi se vor scoate din gestiune doar marfurile vandute si facturate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primire marfa in custodie si facturare(obligatii legale si fiscale) giuseppe07 giuseppe07 In cazul unui magazin(constructii) se doreste ca marfa primita de la furnizor sa nu mai fie facturata la momentul primii .(probleme de cash , ... (vezi toată discuția)
Fiscalitate ctr consignatie realog realog Am o societate platitoare de TVA si am ca domeniu de activitate comert online. Nelamuririle mele sunt legate de vanzarea unor produse handmade preluate ... (vezi toată discuția)
Contract de consignatie adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o societate care executa mobila unicat doreste sa o comercializeze in sistem de consignatie prin ... (vezi toată discuția)