avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoane la intretinere!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoane la intretinere!

Buna,
As vrea sa stiu daca e legal sa se introduca un copil de 2 luni la intretinere,atata timp,cat toate resursele sunt contorizate separat?
Care ar fii varsta la care se poate introduce acest copil,legal la consum??Se poate introduce la consum,fara acordul scris al proprietarilor?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:59, 3 Iulie 2013
Nu exista o limita, copilul este trecut la cotele de intretinere de cand este adus acasa, si copilul face "gunoi" (pampersi, cutii de lapte, etc), si copilul este scos afara si caruciorul este coborat cu liftul (poate de mai multe ori pe zi decat o persoana in varsta care nu coboara decat foarte rar), si pentru copil de foloseste aragazul pentru diverse.
Legea spune foarte clar: "este trecuta la cotele de intretinere orice persoana care locuieste intr-un condominiu mai mult de 15 zile", nu spune daca are 1 luna sau 100 de ani.
HG nr 1588/2007 Art. 17
(1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:

r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;

Norma in vigoare nu conditioneaza introducerea in evidenta a persoanelor pentru calculul contributiilor in cadrul asociatiilor de proprietari in raport de varsta ci de termenul de locuit de minimum 15 zile pe luna
tonysask a scris:
... e legal sa se introduca un copil de 2 luni la intretinere,atata timp,cat toate resursele sunt contorizate separat?

Tot ce este contorizat se plateste in functie de consumul rezultat din aceasta contorizare si nu pe numar de persoane. Daca ar fi chiar totul contorizat nu ar mai fi nevoie sa se treaca la intretinere nici o persoana indiferent cate locuiesc in apartament. Daca ar fi totul contorizat nu ar mai fi nevoie sa se cunoasca cota indiviza sau suprafata utila a fiecarui apartament...
Nefiind contorizat individual (pe apartament) consumul de energie electrica al liftului sau al iluminatului casei scarii, nefiind contorizata cantitatea de gunoi ce o produce fiecare apartament...., este firesc sa se repartizeze pe numar de persoane iar copii sunt persoane foarte importante atat pentru familie cat si pentru rude, cunostinte, prieteni, medic de familie si alte persoane care trec sa-l vada...
Copilul, ca orice persoana, se trece la intretinere din prima zi cand intra in apartament, repartizandui-se cheltuieli pentru fiecare luna in care locuieste mai mult de jumatate de luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nou nascut cand se adauga la intretinere kisanca kisanca buna ziua, Ma poate ajuta cineva.. sa-mi spuna cand se adauga un nou membru de familie la intretinere la ascociatia de locatari, un nou nascut, bebe al meu ... (vezi toată discuția)
Pt un bebelus de 2-3 luni se ia in calcul ca si persoana la chelt de intretinere expertu expertu Am rugamintea daca cineva imi poate spune pt copilasii cu varsta de pana la un an (cateva luni), daca se ia in calcul ca si persoana la cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Intretinerea la bloc pt un copil irinukiry irinukiry As dori sa stiu daca un bebelus nu are facilitati la intretinere? Trebuie sa plateasca intretinerea cat un adult? Nu mi se pare normal si corect pentru ca el ... (vezi toată discuția)