avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Club sportiv privat sau club sportiv public ?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Club sportiv privat sau club sportiv public ?

Simplu..Vreau infiintarea unui nou Club Sportiv.
Bugetul se formeaza 90% din bani de la Consiliul Local .Vreau ca acesti bani sa vina ca o sponsorizare prin HCL si sa intre in conturile clubului gestionate fiind de persoanele specializate din cadrul acelei asociatii sportive.
Care forma va fi potrivita pentru acest lucru :
Club sportiv de drept privat SAU Club Sportiv de drept Public si care ar fi argumentele.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:29, 16 Iulie 2013
Nu cred ca este legal ca prin HCL sa se dispuna o sponsorizare din bugetul comunitatii ptr. infiintarea unui club privat.
Daca bugetul se formeaza 90% din bani de la CL atunci nu se poate mai poate numi sponsorizare ci CL devine actionar cu 90% la respectivul club sportiv.
De la bugetul local nu se pot acorda ”sponsorizari”.
Depinde daca e vorba de ONG de drept privat cu scop lucrativ, sau ONG fara scop lucrativ.... La cele fara scop lucrativ CL nu poate ”deveni actionar”. Exista legislatie speciala prividn finantarea de activitati ONG / sportiv din bugetele locale, si de regula fiecare unitate administrativ teritoriala are propriile reglementari, adoptate prin HCL, care detaliaza cadrul legal general...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare persoana juridica catre persoana fizica florinutza29 florinutza29 Am si eu o intrebare. Trebuie sa anexez ceva documente in spatele acestui contract de sponsorizare? Mentionez ca doresc o sponsorizare pentru sport, iar ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociație /ong care sa sprijine sportivii Ana Corina P Ana Corina P Infiintare asociatie Buna ziua. Vă rog mult să mă ajutați cu o informație. Sora mea are 14 și este sportiva, joaca tenis de performanta. De a lungul ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare sportiv strain ETor ETor Cazul este urmatorul: Sportiv cu dubla cetatenie care are resedinta in Romania dar reprezinta o federatie straina doreste sa obtina sponsorizari din partea ... (vezi toată discuția)