avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare de bunuri comune
Discuție deschisă în Executare silită

Executare de bunuri comune

Buna seara,
Doresc sa ma ajute un bun cunoscator in ale executarii silite. In urma cu ceva timp am scos o suma de bani din banca pentru cineva. Acel cineva nu a mai avut puterea sa plateasca ratele dupa un timp si am ajuns sa fiu intr-o procedura de executare silita. Dupa patru ani de la sentinta de executare am ajuns in postura de a intabula o casa pe numele meu, al sotiei si al soacrei mele. Mentionez ca procedura de executarea silita a inceput inainte de a fi casatorit. Intrebarea mea este daca pot fi executat silit in conditiile in care, casa ce doresc a o intabula este un bun comun cu alte doua persoane si va veni ca si act de donatie din partea bunicului sotiei.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:41, 11 Iulie 2013
Executarea silita se rasfrange asupra bunurilor ,prezente si viitoare ale debitorului. In aceste conditii, este fara relevanta faptul ca ati achizitionat un imobil laun interval de 4 ani de la inceperea executarii silite cata vreme aceasta nu a fost finalizata prin stingerea tuturor debitelor.
Pe de lata parte, executarea silita poarta numai asupra bunurilor proprietatea debitorului. Imobilulu dobandit in timpul casatoriei este bun comun, coproprietate devalmasa cu sotia si coprprietate pe cote parti cu celalalt dobanditor. Aceasta insemna ca pentru a executa silit conta dvs parte din dreptul de proprietate asupra imobilului astfel dobandit, creditorul poate cere partajul bunului respectiv urmand ca ulterior sa execute doar cota dvs. parte.
Multumesc pentru raspunsul cat se poate de elocvent. As mai avea o intrebare: oare s-ar putea ca imobilul sa fie intabulat doar pe sotia si pe soacra mea? Si daca da, ce impact ar avea asupra lor procedura mea de executare silita?
Poate fi intabulata pe numele soacrei si pe numele sotiei, insa sotia e casatorita cu dvs, ceea ce se consemneaza in act si se poate ajunge sa se ceara partajul bunului pt a executa silit cota dvs.
V-ati indreptat in instanta impotriva celui ce l-ati ajutat, pt care platiti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu Emilungu Emilungu Bună ziua, întrebarea mea este următoarea: am primit de la anaf un titlu executoriu Si o somatie pentru plata datoriilor avute într-o societate la care am ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt imbile badila steluta badila steluta se poate executa silit un imobil care este bun comun daca creanta apartine societatii la care sotul meu este administrator? mentionez ca acesta nu are ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune serbanc serbanc Buna ziua.As dori sa stiu in cazul in care sotul pierde un proces cu statul si trebuie sa plateasca niste daune daca bunurile sotiei care sunt pe numele ei(ex ... (vezi toată discuția)