avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIC si stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIC si stimulent insertie

Am urmarit subiectele si discutiile legate de CIC si stimulentul de insertie pe acest forum si am o nelamurire.
Am o nelamurire. Atunci cand cineva opteaza pt CIC de 1 an si tatal nu efectueaza acea luna de CIC care i se cuvine, de ce spuneti ca mama ar trebui sa se intoarca la munca inainte de implinirea varstei de 11 luni acopilului pt. a putea beneficia de stimulentul de insertie. In legislatie scrie ca mama trebuie sa realizeze venituri supuse impozitului inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului.. Implicit mama poate sa revina la munca cand copilul a implinit 11 luni, sau chiar 11 luni si 29 de zile (daca solicita concediu fara plata de ex) si tot beneficiaza de stimulentul de insertie, atata doar ca stimulentul se acorda dupa implinirea varstei de 1 an a copilului
Cel mai recent răspuns: tatyanavoinea , utilizator 20:56, 9 Aprilie 2015
tudorvaleriu a scris:

1. Nu mai stiu cum sa fac sa intelegeti si de aceea v-am recomandat sa intrebati si la AJPIS.

2. - Daca tatal intra in CCC in ultima luna (a12-a) dvs. veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.
- Daca tatal intra in CCC pentru o luna, sa zicem, in luna a 5-a de la nasterea copilului, atunci in acea luna de zile dvs. reluati activitatea sau intrati in concediu fara plata.
- Daca dupa aceea ramaneti in continuare la serviciu veti beneficia de stimulentul de insertie si pana implineste copilul 1 an si dupa aceea, pana implineste copilul 2 ani.

3. Daca nici acum nu ati inteles atunci intrebati neaparat (chiar si prin e-mail) la AJPIS.


buna ziua,
din mesajele citite pe aceasta tema am ramas cu o nelamurire. Daca ma puteti ajuta cu un raspuns va sunt recunoscatoare. Sunt in CCC de 1 an, perioada de 12 luni expira pe 23.07.2015. Sotul nu va intra in luna a 12-a in concediul de crestere; daca eu nu revin la serviciu in luna a 12-a si imi iau concediu fara plata mai beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei daca revin dupa ce copilul implineste 1 an, la o zi??????????? Concediul fara plata luat de mine in luna a 12-a si neluarea concediului de crestere de catre tata nu afecteaza plata stimulentului? Va multumesc anticipat!!!
1. Plata stimulentului de insertie nu este afectata de cele relatate de dvs.

2. In luna a 12-a intrati in concediu fara plata dupa care veti solicita stimulentul de insertie care se va plati dupa ce implineste copilul 1 an.

3. - Atentie! Pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa reluati activitatea sau sa intrati in concediu fara plata inainte de a implini copilul 11 luni (cu cel putin o zi inainte).
- Anuntati din timp, in scris, la AJPIS, sa va suspende plata indemnizatiei pentru CCC incepand cu o zi inainte de a implini copilul 11 luni si atasati si o copie dupa decizia de reluare a activitatii sau dup a cererea de aprobare a concediului fara plata.

4. Vedeti si raspunsul primit de la AJPIS, redat mai sus de @Bianca_Szel, pe data de 9 iulie 2013.

Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc frumos pt raspuns!!!credeam ca daca imi iau concediu fara plata in a 12-a luna si nu ma intorc la munca, nu mai primesc stimulentul de insertie cand ma intorc la serviciu dupa ce bebe implineste 1 an. indemnizatia clar ca se suspenda, iar stimulentul va fi platit dupa ce va fi depusa cererea, respectiv dupa ce bebe implineste 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie Loredana_84 Loredana_84 In situatia in care o salariata se intoarce mai repede din CCC - cu 5 luni inainte ca si copilul sau sa implineasca 1 an (mentionez ca s-a optat pt CCC 1 an), ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie si concediu fara plata pentru crestere copil Bianca_Szel Bianca_Szel Am si eu o nelamurire. Am nascut pe 6 septembrie 2012 si am optat pentru CCC pe 1 an. Caracterul job-ului nu-i permite sotului sa efectueze acel CCC de o ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil de o luna allinaa allinaa Buna seara! In cazul in care tatal nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, mama poate ramane in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)