avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Muzica si altele
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Muzica si altele

Salut,

Sunt DJ si tocmai ce am patit anu asta ceva frumos. Un mic control in locatia in care prestam care s-a sfarsit cu confiscarea laptopului iar pana in momentul de fata nu stiu mai multe detalii decat ca dosarul este la procurorul de caz. BUN ! Stiu de ce am avut parte de asta si nu mai conteaza insa intrebarea mea este alta.

Daca exista zeci/sute de site-uri care imi ofera muzica GRATIS la DOWNLOAD si eu fac download... de ce EU sunt vinovatul ??? De ce site-urile cu pricina nu sunt inchise? De ce nu se iau masuri ?
Va rog sa-mi explicati si mie cu ceva detalii cei care sunt in masura. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 19:17, 19 Iulie 2013
Ceea ce ati comis dvs. se numeste incalcarea drepturilor de autor intrucat descarcarile online de muzica sunt considerate ilegale, cel putin in proportie de 95%.
Blochearea site-urile respective este doar problema autoritatilor romane competente dar si a International Federation of the Phonographic Industry, care monitorizeaza de ceva vreme si Romania.
Pentru descarcarile audio ilegale sunteti pasibil de pedeapsa de la 1 la 4 ani cu confiscarea calculatorului ori amenda, in plus va mai puteti fi actionat in instanta si de cei care detin drepturile de autor, pentru plata acestora plus despagubiri.
Daca va consoleaza, nu sunteti singurul vinovat, websiteurile respective sunt mai vinovate ca dvs. Dar daca sunt de nationalitate vietnameza sau nord-coreana, nu le poate inchide vreo potera europeana. Fiecare potera se ocupa cu vinovatii din propria jurisdictie.

Mai vinovat decat descarcarea este a fi facut upload cu muzica respectiva. Daca s-au prins ca faceti upload cu mii sau zeci de mii de cantece si-au zis ca meritati pedepsit, pentru a fi dat de exemplu.

Si nici macar n-ati fi primul roman pedepsit pentru asta, vezi [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare filme de pe site-uri de tip rapidshare, fileserve, etc. MirelaVV MirelaVV Buna seara, Imi cer scuze daca va deranjez, dar as avea si eu nevoie de un raspuns cat mai avizat in legatura cu legalitatea descarcarii de filme( carti, ... (vezi toată discuția)
Cat de legali sunt torrents lawcomp lawcomp Buna ziua, dupa arestarile de ieri din Bucuresti cu privire la torentii am zis sa caut vreo noua lege care s-ar fi dat in Romania. Pe langa discutiile ... (vezi toată discuția)
Torrent m1ha1g m1ha1g E legal să downloadezi torrente ? Singurul contact cu utilizatorul e: - cu softul de download: bitTorrent/uTorrent - cu siteul de torrente Niciunde nu ... (vezi toată discuția)