avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi rovinieta

Buna ziua,

Eu acum 1 an am primit mai multe amenzi pentru ca am circulat fara rovineta valabila. Mi-a expirat si am uitat sa cumpar. In sfarsit, am contestat la judecatoria in raza careia am fost filmata si tot se amana procedura, am primit mai multe citatii, dar tot se amana, ultima citatie era programata pe 2014.
Intrebarea mea este: la capatul acestei povesti pot sa mai primesc cava amende sau taxe de x, pentru ca am pornit procedura? Am contestat si faptul ca a trebuit sa platesc despagubirea de mai multe ori. Ce se va intampla in continuare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: manuelle , utilizator 20:38, 30 Iulie 2013
Nu va inteleg ce alte amenzi sau taxe ati mai putea primi....Daca amenzile pentru lipsa rovinietei v-au sosit prin posta in format electronic cu semnatura electronica acestea se anuleaza de catre instanta ca fiind nule. Exista o practica judecatoreasca foarte ampla in acest sens. Nu inteleg de ce va tot amana.
De asemenea, daca ati platit una din aceste amenzi urmatoarele se anuleaza in instanta deoarece se considera ca ati savarsit o singura fapta in forma continuata careia trebuie sa i se aplice o singura sanctiune.
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
manuelle, utilizator
Daca pierdeti platiti aceleasi sume... nu se majoreaza nimic.
~ Conținut șters la cerere ~
Semnatura electronica nu este valabila in acest caz. Am castigat 11 cauze dovedind acest lucru.
Din Legea 455/2001 rezulta faptul ca semnatura electronica poate fi incorporata numai unui inscris in forma electronica, destinat a fi citit prin intermediul unui program, nefiind posibila incorporarea unei semnaturi electronice unui inscris in alt format decat cel electronic.
Inscrisul comunicat nu constituie un proces verbal de constatare a contraventiei ci reprezinta dovada faptului ca CNANDR-ul a incheiat procesul verbal in format electronic.
Insa aceasta modalitate de a incheia procesul verbal nu respecta conditiile de valabilitate ale proceselor verbale de contraventie prescrise sub sanctiunea nulitatii absolute de lege.

De asemenea Legea 455/2001privind inscrisurile electronice si semnatura electronica sunt aplicabile raporturilor juridice de drept privat si nu raporturilor de autoritate.

Procesele verbale de contraventie in forma scrisa trebuie sa fie intocmit pe suport material nu virtual pentru a fi valabile.

Sper ca v-am fost de ajutor.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie cu semnatura electronica ? Diana Ramona Diana Ramona Buna ziua . Ma lovesc de o speta pe care nu am mai intalnit-o pana in prezent . Un amic a fost sanctionat contraventional ptr lipsa rovinietei , iar PV de ... (vezi toată discuția)
Contraventii - precedent amenzi anulate pentru lipsa semnaturii olografe Roland Mindrila Roland Mindrila Un nou fenomen se propagă în instanţele din România: anularea amenzilor pentru neplata rovinietei, motivul fiind că procesele-verbale trimise prin poştă ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pe data de 16.03.2021 am primit un plic cu pv constatare ... Marinescu Lucian Marinescu Lucian Buna ziua, Pe data de 16.03.2021 am primit un plic cu PV constatare contraventie referitoare la trecerea peste Dunare pe podul de la Fetesti din data de ... (vezi toată discuția)