avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pre si post-natal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pre si post-natal

Buna ziua.As vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru cele 126 de zile de concediu pre si post-natal, de asemenea si indemnizatia de maternitate de 2 ani.
Salariul meu este variabil, in functie de vanzari, insa netul este in jur de 900 lei, iar brutul 1300 lei (poate varia de la 1000 net, la 1400 brut).Vreau sa ma ajutati cu un calcul va rog frumos.
Cel mai recent răspuns: alexa1305 , utilizator 14:25, 5 August 2013
1. Pentru orice concediu medical, inclusiv pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) indemnizatia se calculeaza astfel:
- se aduna veniturile brute din statul de plata pe cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediu de maternitate;
- suma se imparte la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni si se obtine media zilnica a bazei de calcul (Mzbc);
- Mzbc se inmulteste cu 85% si se obtine indemnizatia zilnica pentru concediul de maternitate (Izcm);
- Izcm este aceeasi pe toata durata concediului de maternitate;
- Izcm se inmulteste cu numarul de zile lucratoare de concediu de maternitate din luna si se obtine indemnizatia bruta lunara.

2. - Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv lun nasterii).
- In aceste venituri intra veniturile din salarii, din indemnizatii de concedii medicale sau de sarcina.
- Aceste venituri sunt trecute de angajator in Adeverinta tip cu veniturile pentru calcularea indemnizatiei pentru CCC.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediu crestere copil ana176 ana176 Buna ziua, as dori sa stiu cum se calculeaza concediu postnatal,adica cel dupa nastere,nu cel de dinainte. Sal.brut este 1374 lei. multumesc (vezi toată discuția)
Concediul ubemadi ubemadi Din 14 februarie intru in concediu prenatal...m-ar interesa toti pasii care trebuie urmati pe mai departe,ce acte trebuie sa depun pt acest concediu si pt cel ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia luscinia1987 luscinia1987 am intrat in prenatal pe 16 mai, salariul meu brut este de 840 lei....cum se calculeaza banii pentru prenatal si mai apoi banii ptr cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)