avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract semnat cu o companie vase de croaziera care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract semnat cu o companie vase de croaziera care spune ca a fost o greseala dupa 5 luni

Buna ziua! in luna decembrie anul trecut am aplicat pentru un job pe vas de croaziera. In ianuarie am fost contactata de compania [editat - 2.13 din regulament] care m-au programat pentru un preinterviu. In februarie am avut 2 interviuri cu o angajata si inca un interviu cu alta angajata. In martie am fost anuntata ca am luat interviurile si am inceput sa primesc mailuri de la ei, cu formulare de angajare, vize necesare si analize medicale. Am primit si scrisoare de angajare, pentru ambasada USA, unde scrie ca trebuia sa ma fi imbarcat pe 3 mai la New York. Eu in baza acelei scrisori am primit viza pe pasaport. Pana in luna aprilie mi-au scris saptamanal, presandu-ma sa le trimit cat mai repede toate actele necesare. Dupa care, din aprilie pana in iunie, nici un semn. Am sunat de nenumarate ori la companie, nu era nimeni disponibil, imi spuneau ca ma suna ei si nu mai sunau. Aseara am primit un telefon de la o angajata care mi-a spus ca a fost o neintelegere si ca nu trebuia sa fiu angajata, desi eu am contract semnat cu ei si am ajuns sa discutam pe mail despre uniforma si ce fel de prize sunt pe vas. Am aflat ca cei care m-au intervievat si cu care am corespondat pana in aprilie nu mai lucreaza pentru companie. Intrebarea mea este daca aveti idee unde ar trebui sa apelez, pentru a anunta acest tratament abuziv, lipsa de profesionalism si sa-mi recuperez o parte din banii cheltuiti pe viza, analize medicale si drumuri de la Bucuresti la Vaslui. Sau daca pot sa-i determin intr-un context legal sa respecte contractul semnat.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca firma respectiva are reprezentanta in Romania, puteti sesiza in scris ITM/ inspectia muncii pentru genul de contactari in vederea angajarii, pe care le face. Anexati copii dupa documentele pe care le aveti (scrisoare de angajare, contract, e.mail-uri, interviu, etc.).
Puteti sesiza si politia, tot in scris.
Personal, cred ca este vorba de o "teapa" pe care ati luat-o, daca ati facut legatura de angajare prin internet/ e.mail (in urma unui anunt cum sunt destule postate) si nu organizat, la sediul firmei, prin ambasada, etc. Daca le-ati dat si niste bani, atunci cu siguranta este vorba de un gen de inselaciune, care din pacate, se practica des prin internet si nu se iau masuri pentru blocarea unor astfel de activitati (probabil, deoarece politia nu este sesizata, in scris de catre cei inselati).
Culmea, ca direct prin companie m-am angajat. Am avut interviurile cu angajatii companiei, schimbul de mailuri tot cu cei de la companie, am scrisoare de angajare prin intermediul careia am obtinut viza de USA si Australia, deci nu este nici o firma fantoma care sa dispara de pe piata. E vorba de compania reginei [editat - 2.13 din regulament], care nu are reprezentanta in Romania, din pacate. Si ca sa le deschid proces, imi trebuie niste mii de lire pe care nu-i am. Pe cine pot sesiza eu ca cetatean roman, pentru lipsa lor de competenta?
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va puteti adresa :
Ambasadei României în Marea Britanie - Atasatului pe probleme de munca si sociale

Adresa: 4 Palace Green London W8 4QD
Tel:0044.207.937.8125
Fax:0044.207.937.8069
E-mail:social_affairs@roemb.co.uk

[ link extern ]
multumesc mult, voi suna luni! sanatate si sper sa fie de bun augur informatiile!
In esenta, nu veti rezolva problema decat prin judecata.
Va trebui sa va judecati cu compania respectiva si sa obtineti despagubirile.

Din pacate, in dreptul muncii nu puteti obtine si daune morale.

Daca contractul este civil discutiile pot fi mai ample.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ambasada sua mi-a reținut pașaportul după interviu și mă somează să mă prezint din nou. ce se poate întâmpla dacă nu mă prezint și îmi abandonez pașaportul acolo? Cupcake Cupcake Buna ziua, Ieri am sustinut interviul pentru obtinerea vizei turistice pentru SUA. La sfarsitul interviului am fost felicitat ca am obtinut-o, urmand sa ... (vezi toată discuția)
Anunt de recrutare teapa! ruxandra-daniela20 ruxandra-daniela20 Buna seara, Am o nelamurire pe care vreau sa o dezbat cu d-voastra. In urma cu vreo 2 luni am aplicat un CV pe un site de recrutare din Romania pentru un post ... (vezi toată discuția)
A plecat cineva cu b&b international job services / constanta bikaeraser bikaeraser ieri am fost si eu sunat de aceasta firma, pt programarea unui interviu online ( nr sunt din Ploiesti nu ma pot deplasa pana la Ct pt un interviu ) azi urmeaza ... (vezi toată discuția)