avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Prima de asigurare anualã
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Prima de asigurare anualã

Bună ziua. În anul 2006 am făcut un împrumut și odată cu el am semnat și o poliță de asigurare. Neavând toți banii mereu am achitat de foarte multe ori sume mai mici dar care, cumulate, depășeau suma ce trebuia depusă. La fiecare sfârșit de an întrebam la ghișeu dacă mai datorez ceva și primeam răspuns negativ. în primele trei luni ale acestui an am achitat aproximativ câte 1,5 rate, iar în luna aprilie am primit o adresă prin care eram înștiințat că figuram la dumnealor cu un debit .
La bancă am primit răspunsul cum că nu plătisem prima de asigurare timp de 2 ani și astfel asiguratorul își revendicase dreptul de a-mi opri restanța. Întrebarea mea este dacă-i legal să-mi oprească această sumă retroactiv cu toate că în cazul unui eveniment nedorit firma asiguratoare nu m-ar fi despăgubit?














Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:10, 9 August 2013
Verificati in contractul de imprumut, cand/daca banca face oficiul de a plati ratele de asigurare si daca acestea nu figureaza cuprinse in ratele de imprumut.
In cazul in care banca a achitat primele anuale de asigurare in locul dv., iar in contract este stipulat acest lucru, exista posibilitatea sa aveti aceasta datorie la banca.Daca primele au fost achitate, polita a fost activa toata perioada.
Solicitati lamuriri de la asigurator privind polita dv., si cum figureaza in perioada in care nu ati platit primele.
Cand am fost la banca mi sa spus ca asiguratorul isi retrage singur suma la data scadenta, iar in contractual de credit nu am gasit nici un art. care sa mentioneze faptul ca banca ar plati prima de asigurare. Singurul art.(8.3)care aduce in discutie o astfel de problema, spune urmatoarele: ,, Daca in contul curent mentionat la art. 2.2. nu exista disponibil suficient pt. stingerea obligatiei de plata a primei de asigurare scadenta, Banca are dreptul dar nu si obligatia sa debiteze cu suma corespunzatoare orice alt cont de disponibilitati sau de depozit.."nMa puteti sfatui ce trebnnnnnnnnnnnnnn
Solicitati bancii sa va arate graficul prin care a debitat sumele pe care vi-le pretinde.Revin cu sfatul de a solicita asiguratorului o confirmare de polita pentru anul curent de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare plata casco - informatii incomplete banca - dauna totala Alexandra Cornea Alexandra Cornea Avem un contract de credit masina la Porsche Bank si o polita de asigurare Astra. In luna decembrie am platit rata de Casco in contul de credit dintr-o ... (vezi toată discuția)
Rambursand anticipat tot creditul ramas am sansa sa recuperez platile facute pentru asigurare? relav_2010 relav_2010 Am in vedere posibilitatea rambursarii anticipate a intregii sume datorate in acest moment unei banci (am platit 3 ani pana in prezent, creditul fiind ... (vezi toată discuția)
Aigurare casa ipotecata alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Am un credit imobiliar, la care am facut asigurare tot la aceeasi banca si sunt la zi cu ratele, in schimb asigurarea nu am mai platit-o (am ramas ... (vezi toată discuția)