avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Temei legal recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Temei legal recurs

In cazul unui proces inceput inainte de intrarea in vigoare a noului CPC, in conditiile in care hotararea a fost data ulterior intrarii in vigoare a NCPC, recursul trebuie formulat conform vechii sau noii legislatii ?
Cel mai recent răspuns: kem , utilizator 15:44, 9 August 2013
Recursul va fi formulat si se va judeca conform dispozitiilor codului aflat in vigoare la data introducerii actiuni adica dupa vechiul cod de procedura civila.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competența materialã a ca într-un litigiu arbitral în raport de dispozițiile art. 25, alin. 2 ncpc și art. 83, lit. k din legea nr. 76/2012 cmihai2012 cmihai2012 O hotărâre arbitrală cu valoarea de 165 mil pronunţată în anul 2000 a fost contestată pentru anulare în nov. 2000 la TB. Acesta şi-a declinat ... (vezi toată discuția)
Reintroducerea cauzei cf. art. 254 din vcpc se judeca cf. vechiul cod civil sau noul cod civil? eusaisapte eusaisapte Art. 254 din VCPC [u]Perimarea are drept urmare ca toate actele de procedura facute in acea instanta nu-si produc efectele[/u]. Cand, insa, [u]se face o noua ... (vezi toată discuția)
Aplicarea vechiului cod de procedura civila de la 1865 in continuare in cazul proceselor incepute sub imperiul legii vechi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 3 alin. (1) din Legea nr 76 / 2012pentru punerea in aplicare a NCPC, dispozitiile Codului de procedura civila ( noul cod) se aplica numai ... (vezi toată discuția)